Anlık Bildirim

Apple'ın iş ortağı Foxconn dolandırıldı ve piyasaya milyonlarca hatalı iPhone sürüldü

Apple'ın en büyük iş ortaklarından biri olan ve iPhone modellerinin montajını yapan Foxconn şirketi ilginç bir dolandırıcılığın kurbanı oldu. Şirketin 43 milyon dolar zarara uğratıldığı belirtiliyor.

Apple'ın iş ortağı Foxconn dolandırıldı ve piyasaya milyonlarca hatalı iPhone sürüldü Tam Boyutta Gör

Merkezi Tayvan'da bulunan ve Apple'ın en önemli iş ortaklarından biri olan Foxconn, ilginç bir dolandırcılıkla çalkalanıyor. iPhone modellerinin montajını yapan şirket bir çete tarafından 43 milyon dolarlık zarara uğratıldı.

Diğer tesislerde de benzer olaylar olabilir

Foxconn'un yaptığı açıklamada şirket çalışanlarından birkaçının, imha edilmek üzere ayrılan hatalı veya düşük kalitedeki iPhone parçalarını sattıklarını açıkladı. Tayvanlı bir işadamına satılan kusurlu iPhone bileşenlerinin montajla birleştirilerek, adeta Foxconn'un Çin'deki tesislerinde üretilmiş gibi piyasaya sürüldüğü belirtildi. Üç yıldır yapıldığı tespit edilen bu yöntemle, kullanıcılara milyonlarca hatalı iPhone modelinin satıldığı ifade ediliyor.

Apple'ın iş ortağı Foxconn dolandırıldı ve piyasaya milyonlarca hatalı iPhone sürüldü Tam Boyutta Gör

İşin en can alıcı noktası ise Foxconn'un ortaya çıkardığı bu usulsüzlüğün sadece bir tesis için geçerli olması. Zira diğer tesislerde de bu tip olayların yaşanıyor olma ihtimali mevcut. Dolandırıcılığa konu olan Çin'deki Zhengzhou fabrikası ise günde yarım milyon cihaz üretme kapasitesine sahip ve Foxconn'un en büyük üretim tesislerinden biri. Soruşturmaların nasıl sonuçlanacağı ve hatalı iPhone'ların tespit edilip edilmeyeceği ise şimdiden merak konusu olmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8778 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, foxconn ve dolandırıcılık
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim