Anlık Bildirim

Apple’ın GPU’su Intel iGPU’sundan daha performanslı olabilir

Teknoloji devinin kendi işlemcisine ve GPU’suna geçeceğini duyurmasının ardından ilk raporlar gelmeye başladı. Apple görünüşe göre Intel’in çözümlerinden daha performanslı bir GPU hazırlıyor.

Apple’ın GPU’su Intel iGPU’sundan daha performanslı olabilir Tam Boyutta Gör

Apple’ın Mac bilgisayarlarında kendi CPU-GPU ikilisini kullanacağı haberi teknoloji dünyasında geniş yer bulmuştu. Özellikle de Apple imzasını taşıyacak GPU bir hayli dikkat çekmişti.

 

İlk raporlara göre teknoloji devi GPU çalışmasında akıcı bir şekilde ilerliyor. Öyle ki iddiaya göre Apple’ın GPU’su Intel’in iGPU’larından hem daha performanslı hem de daha enerji verimli bir yapıda olacak.

Lifuka

Lifuka kod adını taşıyan TSMC’nin 5 nm nodlarından çıkacak yongalar ilk başta 12’’ ebatındaki MacBook’lara güç verecek. GPU’ya eşlik edecek ARM tabanlı işlemcinin platform avantajı sayesinde iPhone ve iPad’teki kardeşlerine nazaran daha yüksek termal bütçesine sahip olması bekleniyor.

Apple’ın GPU’su Intel iGPU’sundan daha performanslı olabilir Tam Boyutta Gör

Son olarak ilk Apple imzasını taşıyacak CPU-GPU ikilisinden güç alacak MacBook'un önümüzdeki yılın ilk yarısında raflardaki yerini alması bekleniyor. 13.3'' ve daha büyük ekranlı dizüstülerde Apple imzasını görmek içinse biraz beklememiz gerecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim