Anlık Bildirim

Apple, Epic Games’in geri dönmesi için açık kapı bıraktı

Apple ile Epic Games arasında yaşanan gelirim bitmeyecek gibi gözüküyor. Epic Games yeni Güney Kore yasa tasarısını örnek göstererek tekrar geri dönmeyi talep etti.

Apple ile Fortnite krizi devam ediyor: Epic, yeni talepte bulundu Tam Boyutta Gör

Apple ile Epic Games arasında yaşanan uyguma içi satın alma sorunu hala çözülebilmiş değil. Fortnite oyununun App Store'dan kaldırılması ile başlayan tepkiler, diğer şirketlerin de katılması ile büyümeye devam ediyor.

Dün yapılan açıkmada Epic Games, Güney Kore tarafından kabul edilen yasa tasarısını örnek gösterek App Store'a dönmek istediğini belirtti. Kabul edilen yeni yasa, Google ve Apple gibi mağazaların üçüncü taraf ödeme sistemlerine de destek sunmasını kapsıyor.

Apple açık kapı bırakıyor

Apple, Epic Games’in bu talebine yanıt olarak, tüm geliştiricilere sunulan kuralları kabul etmeleri şartıyla tekrar App Store’a geri dönmelerini memnuniyetle karşılayacaklarını bildirdi. Ayrıca Epic Games'in sözleşme ihlali yaptığını kabul ettiğini ve geliştirici hesaplarının eski haline getirilmesi için meşru bir temel olmadığını söyledi.

App Store üzerinde satış yapacak geliştiricilerin öncelik olarak Apple'ın kurallarına uymaları gerekiyor. Epic Games'in Güney Kore yasa tasarısına bel bağladığı yeni hamlesinin de başarısız olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim