Anlık Bildirim

Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışları yüzde 35 azaldı

Teknoloji devi Apple'ın en önem verdiği pazarlardan biri olan Çin'deki iPhone satışlarının yüzde 35 azaldığı belirtiliyor. Bunun nedeni ise kullanıcıların Huawei cihazlara yönelmesi.

Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışları yüzde 35 azaldı Tam Boyutta Gör

Apple'ın dünya genelinde en önem verdiği pazarların başında hiç kuşku yok ki Çin geliyor. Şirketin yüksek satış rakamlarına ulaştığı Çin pazarında, gelen haberlere bakılırsa iPhone satışları yüzde 35 azalmış durumda.

Huawei pazar payını yükseltiyor

Apple'ın hisselerinin yüzde 1 değer kaybetmesine ve 267.67 dolara düşmesine neden olan bu gelişme, şirket için son derece olumsuz bir haber. Zira Apple'ın pazar payının düşmesi demek, Çinli rakiplerinin daha da güçlenmesi anlamına geliyor. Apple'ın bu düşüşünün ardında, özellikle ABD ile yaşadığı sorunlarla gündemde olan Huawei var. Zira Çinli kullanıcıların yaşanan olaylar karşısında Huawei tarafına geçtikleri belirtiliyor.

Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışları yüzde 35 azaldı Tam Boyutta Gör

Sonuç olarak Reuters'ın da yayınladığı bilgilere göre Kasım ayında Çin'deki iPhone satışları yüzde 35 oranında düştü. Eylül ve Kasım ayları arasındaki düşüşün de yüzde 7.4 olduğu belirtiliyor. Sonuç olarak Apple'ın, Çin akıllı telefon pazarındaki payının üçüncü çeyrekte yüzde 7'den yüzde 5'e düştüğü açıklanırken, Huawei'nin ise pazarın yüzde 42'sine sahip olduğu açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim