Anlık Bildirim

Apple, gelecek Mac modellerinde Intel işlemciden vazgeçmeye hazırlanıyor

Apple konusunda yayınladığı raporlarla tanınan ünlü analist Ming Chi-Kuo, şirketin 2021 yılında piyasaya süreceği Mac modellerinde Intel işlemci yerine ARM tabanlı işlemci olacağını belirtti.

Apple, gelecek Mac modellerinde Intel işlemciden vazgeçmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Apple bilgisayarlar yıllardır Intel işlemcileri kullanıyor, ancak bu durum 2021 yılında değişebilir. Analist Ming Chi-Kuo'nun yeni raporuna göre Apple, yeni nesil Mac modellerinde ARM tabanlı işlemci kullanacak.

ARM mimarisine geçiş

Kuo'nun tahminlerine göre Apple ilk ARM işlemcili Mac modelini 12 ila 18 ay içinde piyasaya sürecek. Bunun nedeni de Amerikan şirketinin bilgisayarlarını kendi işlemcileriyle donatmak istemesi olarak gösteriliyor. Bu iddia yeni değil, zira yine aynı analist 2018 yılında da birkaç yıl içinde böyle bir gelişmenin olacağına dikkat çekmişti.

Apple, gelecek Mac modellerinde Intel işlemciden vazgeçmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Apple'ın geliştireceği işlemci, iPhone, iPad ve Apple Watch gibi ARM mimarisine dayanıyor ve bu da Mac modellerine yükleyebileceğiniz programları etkileyecek temel bir değişiklik anlamına gelmekte. Intel işlemciler x86 mimarisini kullanıyor ve bu nedenle de programlar bir ARM işlemcide çalışmaz. Sonuç olarak ise yeni Mac'lerin ilk aşamada program çeşitliliğinde kısıtlı olacağı düşünülebilir.

Windows bilgisayarlarda da gördüğümüz üzere ARM mimarisinin büyük faydaları mevcut. Apple'ın bu işlemcileri geliştirirken donanım ve yazılımın daha fazla uyumlu çalışmasına odaklanacağı belirtilirken, konuyla ilgili olarak şirketten henüz bir açıklama gelmediğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7778 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, mac ve
4 etiket daha macbook intel arm İşlemci
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim