Anlık Bildirim

Apple, bölünmüş ekrana sahip katlanabilir bir cihazın patentini aldı

Teknoloji devi Apple, hem tek büyük bir ekran hem de iki farklı ekran olarak kullanılabilecek farklı bir katlanabilir cihazın patentini aldı ve katlanabilir cihazlara farklı bir yaklaşım sundu.

Apple'dan katlanabilir cihazlara farklı bir yaklaşım geldi Tam Boyutta Gör

Apple, katlanabilir bir cihazın patentini aldı. Patent açıklamasına ve yer verilen görsellere bakıldığında cihaz, açık konumdayken bir iPad gibi tek ve büyük bir ekran sunarken katlandığı zaman bir Notebook benzeri çalışma modu sunabilecek.

Apple'dan katlanabilir cihaz patenti

Apple, aldığı patentlerle dikkatleri üzerine çekiyor. Teknoloji devi, son olarak iki farklı çalışma biçimine sahip katlanabilir bir cihazın patentini aldı.

Şirket, patent açıklamasında: "Bir sistemde birden fazla elektronik cihaz bir arada kullanılabilir. Elektronik cihazlar, bir birinci elektronik cihazın bir kenarının bir ikinci elektronik cihazın bir kenarına bitişik olduğunu tespit etmek için sensör ölçümlerini ve diğer bilgileri kullanabilir." ifadeleri yer aldı.

Kullanıcılar, cihaz kenarlarının bitişiklik durumu sensör yardımıyla saptandıktan sonra her iki cihazın da ayrı ayrı çalıştığı bir bağımsız çalışma modunu ya da cihazların uyumlu bir şekilde çalıştığı ortak çalışma modunu tercih edilebilecek.

Apple, patentte cihazlar ortak çalışma modundayken görüntüler cihazlardaki ekranlar arasında yayılabileceğini, cihazlardaki hoparlörlerin bir ses parçasının farklı kanallarını çalmak için kullanılabileceğini, kameralar ve diğer sensörlerin birbirleriyle işbirliği içinde kullanılabileceğini açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim