Anlık Bildirim

Apple, cinsel istismar tespiti için iPhone’ları tarayacak

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple, çocuklara yönelik cinsel istismar görüntülerini tespit etmek için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iPhone’ları tarayacak.

5 Ağustos’ta yapılan bir habere göre Apple, ABD’de çocuk istismarı ile mücadele için iPhone’ları tarayacak bir yazılım yüklemeyi planlıyor.

Apple, cinsel istismar tespiti için iPhone’ları tarayacak Tam Boyutta Gör

İstismar görüntülerini bulmak için tasarlanan yazılıma “neuralMatch” ismi verildi. Bu yazılım, görüntüleri iCloud’a yüklenmeden önce tarayacak ve bir eşleşme bulursa görüntü bir insan tarafından incelenecek. Eğer görüntülerle çocuk istismarı onaylanırsa kullanıcının hesabı devre dışı bırakılacak ve hemen yetkililere haber verilecek. Ayrıca, dev şirketin çocuklara yönelik cinsel içerikleri tespit etmek için şifreli mesajları da tarayabileceği konuşuluyor.

Bazı araştırmacılar ise bu durumun kötü yönde kullanılabileceği konusunda endişeli.  ABD’deki Demokrasi ve Teknoloji Merkezi, sert bir eleştiriyle Apple'ı, şirketin "uçtan uca şifreleme" garantisini etkin bir şekilde yok ettiğini ve gizliliği ihlal ettiğini söyleyerek şirketin bu özellikten vazgeçmesini istedi.  

Apple, cinsel istismar tespiti için iPhone’ları tarayacak Tam Boyutta Gör

Ayrıca yazılımın, hükümetlerin vatandaşları izlemesi gibi kötü niyetlerle kullanılarak kişisel gizliliği ihlal edebileceği bazı insanları endişelendirse de bunun gerçekleşme ihtimali düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Hayat kurtarıcı olabilir

Uzmanlar bu tarz bir teknolojinin çocuk istismarlarını tespit etmede çok yararlı olabileceğini düşünüyor.  Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'nin CEO’su John Clark yaptığı açıklamada, “Apple’ın çocuklara yönelik genişletilmiş koruması oyunun kurallarını değiştiriyor. Apple ürünlerini bu kadar çok insan kullanıyorken bu yeni güvenlik önlemleri hayat kurtarıcı olabilir” ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7976 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, cinsel suç ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim