Anlık Bildirim

Apple arama motoru satın alabilir

Analist Toni Sacconaghi, Apple'ın Google'a baskı kurmak için bir arama motoru satın alabileceğini düşündüğünü söyledi. Deneyimli analiste göre bunun için en uygun aday gizlilik odaklı DuckDuckGo.

Apple arama motoru satın alabilir Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz üzere Apple'ın akıllı telefonlarında varsayılan arama motoru olarak Google kullanılmakta ve bunun için Google'ın Apple'a yılda 7-8 milyar dolar civarında bir para ödediği tahmin ediliyor. Tam miktarı bilemiyoruz zira iki şirket de bu iş birliğinin detaylarını gizli tutuyor.

Google için durum son derece kârlı. Çünkü iOS'taki arama motoru reklamları sayesinde yılda yaklaşık 25 milyar dolar gelir sağlıyor. Apple için de benzer ifadeleri kullanabiliriz. Şirketin kendi arama motoru zaten yok. Üstüne üstlük her yıl 7-8 milyar dolar gibi ciddi bir parayı da kasasına koyuyor.

Apple arama motoru satın alabilir Tam Boyutta Gör

"En uygun aday DuckDuckGo"

Bernstein analisti Toni Sacconaghi, Apple'ın Google ile anlaşmasını sonlandırarak kendi arama motorunu satın alabileceğini düşünüyor. Deneyimli analist gizlilik odaklı DuckDuckGo'nun Apple için iyi bir seçenek olacağını ve Cupertinolu devin DuckDuckGo'yu 1 milyar doların altında bir fiyata satın alabileceğine inandığını söyledi.

Apple kullanıcı verilerinin güvenliğine önem veren bir şirket olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Bu bağlamda DuckDuckGo gibi gizlilik odaklı bir arama motorunu bünyesine katması Apple'ın bu yönünü daha da güçlendirebilir. Sacconaghi'nin analizlerinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim