Anlık Bildirim

Apple açıkladı: Koronavirüs salgını iPhone üretimini etkiledi

Koronavirüs salgının etkilediği teknoloji şirketlerinin başında Apple geliyor. Şirket resmi bir açıklama yaparak Koronavirüs'ün iPhone üretimini etkilediğini itiraf etti.

Apple açıkladı: Koronavirüs salgını iPhone üretimini etkiledi Tam Boyutta Gör

Apple uzun bir süredir yayılan söylentileri resmi olarak doğruladı ve Çin'de patlak veren Koronavirüs salgınının, iPhone üretimini ve dolayısı ile satışlarını olumsuz olarak etkilediğini açıkladı.

Koronavirüs salgını Apple gelirlerini düşürdü

Apple, yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle şirketin 2020 ikinci çeyreğinde hedeflenen gelire ulaşamayacağını duyurdu. İlk olarak, Foxconn ve Wistronn gibi bazı Çinli Apple tedarikçileri birkaç hafta boyunca üretimi durdurmak zorunda kalmışlardı. Durmuş üretim hatları, Apple'ın son aylarda Çin pazarında artan talebe karşılık verememesine yol açtı. Tüm bunlara şirketin Çin'deki satış mağazalarını kapatması da eklenince, Apple için durumlar iyice kötüleşmeye başladı.

Apple açıkladı: Koronavirüs salgını iPhone üretimini etkiledi

Yapılan açıklamalarda işlerin yavaş yavaş normale döndüğü söyleniyor ancak Foxconn, Şubat ayı sonuna kadar üretimin yüzde 50'sini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştığının itiraf etmiş durumda ve bu nedenle Apple'ın durumu toparlaması biraz uzun sürecek diyebiliriz. Ayrıca iPhone modellerinin yanında, şirketin en büyük gelir kaynaklarından biri olan kablosuz kulaklık modeli AirPods'ların da üretim riski altında olduğu ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim