Anlık Bildirim

Apple, ABD'deki eylemlerde yağmalanan iPhone'ları devre dışı bıraktı

George Floyd'un ölümünün ardından ABD'de başlayan protestolarda teknoloji devi Apple'ın da mağazaları saldırıya uğramıştı. Şirket yağmalanan iPhone modellerini pasif duruma getirdi.

Apple, ABD'deki eylemlerde yağmalanan iPhone'ları devre dışı bıraktı Tam Boyutta Gör

Apple, George Floyd adlı siyahi vatandaşın bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonucu çıkan protestolar sırasında, mağazaları yağmacılar tarafından hedeflenen şirketlerden biri ve söylemeye gerek yok ki iPhone'lar da dahil olmak üzere şirketin birçok cihazı çalınmış durumda.

Kaç iPhone'un çalındığı belli değil

Yağmacılar ücretsiz bir iPhone elde ettikleri için şanslı olduklarını düşünebilirler. Ancak Cupertino merkezli teknoloji devin her durumla başa çıkmak için gerekli araçlara sahip. Zira şirket, yağmalanan Apple Store'lardan çalınan iPhone modellerini devre dışı bıraktı ve bir uyarı mesajı yayınlayarak Apple Store'lara geri getirilmesini istedi.

Apple, ABD'deki eylemlerde yağmalanan iPhone'ları devre dışı bıraktı Tam Boyutta Gör

Çalınınan iPhone'ların ekranında: "Bu cihaz devre dışı bırakıldı ve izleniyor." mesajı yayınlayan Apple'ın tek ümidi cihazların geri getirilmesi. Ancak göstericilerin yakayı ele vermemek için bunu yapmaları beklenmiyor. Buna paralel olarak kaç iPhone'un yağmalandığı belli değil ancak Apple'ın, cihazlarının yanlış ellere ulaşması durumunda, buna karşı nasıl savaşacağını tam olarak bildiği çok açık.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8608 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple store ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim