Anlık Bildirim

Apple A14, Snapdragon 865 Plus'tan %15 daha hızlı olacak

Apple'ın önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği iPhone 12 serisi şirketin yeni A14 yonga setinden güç alacak. Şirketin yeni işlemcisi performansıyla rakiplerini gölgede bırakacak.

Apple A14, Snapdragon 865 Plus'tan %15 daha hızlı olacak Tam Boyutta Gör

iPhone 12 serisi, 5 nm fabrikasyon teknolojisiyle üretilen yeni Apple A14 yonga setinden güç alacak. TSMC içerisinden bazı bilgilere ulaşan PhoneArena itnernet sitesine göre Apple'ın yeni yonga seti, akıllı telefon pazarındaki en güçlü işlemciye sahip olacak.

Qualcomm geçtiğimiz günlerde saat frekansı 3.1 GHz'in üzerinde olan 7 nm'lik Snapdragon 865 Plus yonga setini tanıtmıştı. Apple A14'ün Snapdragon 865 Plus veya Apple A13'ten %15 daha hızlı olacağı ve %30 daha az enerji tüketeceği bildiriliyor.

Apple A14, Snapdragon 865 Plus'tan %15 daha hızlı olacak Tam Boyutta Gör

TSMC'de hedef 3 nanometre süreci

Performans artışı özellikle AR (arıtırlmış gerçeklik) konusunda büyük fayda sağlayacak. Zira amiral gemisi iPhone 12 Pro'nun yeni iPad Pro gibi LiDAR sensörüne sahip olması bekleniyor.

Tayvan merkezli yarı iletken devi TSMC bununla da sınırlı kalmayacak. Şirket 2022 yılına kadar 3 nanometre fabrikasyon sürecini kullanan yonga setlerinin seri üretimine başlayacağını açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim