Anlık Bildirim

Apple, 2025'te direksiyonsuz bir elektrikli otomobil çıkarmayı hedefliyor

Apple'ın elektrikli otomobil girişimini hızlandırdığı ve projeyi tam otonom sürüşe odakladığı bildiriliyor. Şirketin hedefi 2025'te direksiyon simidi olmayan bir sürücüsüz otomobil piyasaya sürmek.

Apple, 2025'te direksiyonsuz bir otomobil çıkarmayı hedefliyor Tam Boyutta Gör

Bloomberg editörü Mark Gurman'a göre Apple ilk elektrikli otomobilinde kullanmayı planladığı işlemci üzerindeki temel çalışmaların büyük bir kısmını tamamladı. Cupertinolu şirket tam otonom sürüş teknolojisine sahip elektrikli otomobilini 2025'te piyasaya sürmeyi hedefliyor. Yani daha önce planlanandan bir ila iki yıl erken.

Söz konusu işlemci Apple Silicon mühendislik grubu tarafından geliştirildi. Gurman çipin Titan projesi için şimdiye kadar tasarlanan en gelişmiş bileşen olduğunu söylüyor. Apple işlemciyi Kaliforniya'daki test araçları filosu ile gerçek dünya koşullarında test edecek. Hedef Tesla ve Waymo'dan daha güvenli sürüş deneyimi sunan bir araç ortaya çıkarmak.

Apple, 2025'te direksiyonsuz bir otomobil çıkarmayı hedefliyor Tam Boyutta Gör

Direksiyon simidi olmayacak

Project Titan'ın şu anki hedefi direksiyon simidi olmayan bir otomobil sunmak. İç mekanın geniş olacağı söyleniyor. Koltuklar yanlara yerleştirilecek ve birbirlerine bakacak. Tıpkı Canoo'nun elektrikli minibüs prototiplerinde gördüğümüz gibi. Hatırlayacağınız üzere Apple bu yılın başlarında elektrikli araç girişimi Canoo'yu satın alma görüşmelerinde bulunmuştu.

Apple, 2025'te direksiyonsuz bir otomobil çıkarmayı hedefliyor Tam Boyutta Gör

Otomobilin ön konsolunda iOS benzeri bir kullanıcı arayüzü ile çalışacak büyük, iPad tarzı bir dokunmatik ekrana yer verileceği belirtiliyor. Bilgi-eğlence sistemi diğer Apple ürünleriyle entegre olacak. Şirketin araç için özel bir şarj kablosu geliştirme planı bulunmuyor. Yani otomobil halka açık hızlı şarj istasyonlarında kullanılan standartlara uyumlu olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim