Anlık Bildirim

AnTuTu rekortmeni Dimensity 9300'ün çıkış tarihi açıklandı

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3'e rakip olacak MediaTek Dimensity 9300'ün tanıtım tarihi resmen belli oldu. Yeni yonga seti, ezici bir üstünlüğe sahip olabilir. İşte detaylar...
AnTuTu rekortmeni Dimensity 9300'ün çıkış tarihi açıklandı! Tam Boyutta Gör
Mobil yonga pazarının önde gelen isimlerinden MediaTek, Qualcomm'un yaklaşmakta olan işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3'e yanıt vermeye hazırlanıyor. Bu bağlamda MediaTek 9300 için heyecanlı bekleyiş sürerken, işlemcinin tanıtım tarihi resmen belli oldu. Bugün yapılan resmi duyuruda MediaTek, Dimensity 9300'ün 6 Kasım yerel Çin saatiyle 19:00'da tanıtılacağını açıkladı.

Dimensity 9300 için tarih verildi

Kaçıranlar için Dimensity 9300'ü rakiplerinden ayıracak en büyük özellik, çekirdek yapılandırması (1+3+4) olacak. Öyle ki 4nm fabrikasyon sürecini temel alan işlemcide, bir yerine tam dört adet Cortex-X4 performans çekirdeği bulunacağı söyleniyor. Bunlardan biri daha yüksek, üçü ise kırpılmış saat hızları ile karşımıza çıkacak.

Yeni paylaşılan tanıtım görüntüsü de bu yapılandırmayı doğruluyor. Yonga seti içerisinde 4'lü olacak şekilde 8 adet çekirdeğe yer verildiğini görüyoruz. Bu bağlamda yakın tarihli raporlar, Dimensity 9300'ün 2 milyonu aşan bir AnTuTu puanına ulaştığını bizlere gösterdi. Bu rakam, mevcut amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2'den yüzde 65 oranında daha yüksek bir performansa işaret ediyor.

Okları Snapdragon 8 Gen 3'e çevirdiğimizde ise, Qualcomm'un amiral gemisi yalnızca tek bir Cortex-X4 çekirdeğinden güç alacak. Ayrıca benzer bir yapılandırmanın Exynos 2400 için de geçerli olduğunu belirtelim. Dolayısıyla MediaTek Dimensity 9300'ün ezici bir üstünlüğe sahip olması bekleniyor. Ancak bu performans, termal yönetimle orantılı olacak. Niketim termalleri kontrol altında tutmak amacıyla kırpıldığını görebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim