Anlık Bildirim

Android telefonlar nihayet batarya sağlığı göstergesine kavuşuyor

Google, nihayet Android için batarya sağlığı adımları atıyor. Aktarılanlara göre Android telefonlar pil sağlığı göstergesine kavuşacak ve kullanıcılara daha fazla bilgisi sağlayacak.
Android telefonlar nihayet batarya sağlığı göstergesine kavuşuyor Tam Boyutta Gör
Akıllı telefon bataryaları doğal kimyasal sebeplerden dolayı bir süre sonra kapasitelerinin belirli kısımlarını kaybetmeye başlıyor. Belirtilenlere göre Google, Android telefonlarda bataryanın ne zaman tükeneceğini veya mevcut durumunu gösterecek bir pil sağlığı göstergesini kullanıma alıyor. Uzun süredir telefonlarının pil sağlığı istatistiklerini cihaz ayarlarından görebilen iPhone kullanıcılarının aksine, Android sahipleri şu anda pil sağlıklarını kontrol etmek için üçüncü taraf bir uygulamaya ihtiyaç duyuyor.

Android için batarya sağlığı göstergesi geliyor

Android telefonlar nihayet batarya sağlığı göstergesine kavuşuyor Tam Boyutta Gör
Android telefonlarda dahili olarak yer alacak batarya sağlığı göstergesi üçüncü taraf veya diğer türlü uygulamalara olan ihtiyacı oradan kaldıracak. Bununla birlikte Android’de şu an batarya konusunda sadece üretim tarihi ve döngü sayısı gösteriliyor. Android 14 QPR2 Beta 2’de keşfedilen yeni Android pil sağlığı özelliği ayrıca bataryanın değiştirilip değiştirilmediğini de gösterecek. Yine bu bölümde orijinal pil kapasitesine kıyasla mevcut bataryanın şu anda tutabileceği tahmini şarj yüzdesi de kullanıcılara gösterilecek. Ayrıca bataryada bir sorun olması halinde kullanıcıya bir bildirim de gönderilecek.

Yıllardır batarya sağlığı bilgilerine erişebilen iPhone sahipleri için batarya sağlığı göstergesi oldukça basit bir özellik gibi görünebilir, ancak Android sahiplerinin nihayet standart Ayarlar uygulamasından bu özelliğe erişilebilecek olmaları güzel bir gelişme. Son olarak Android 14 QPR2 Beta 2 sürümünde AirDrop’un Android versiyonu Nearby Share sisteminin de adı değişerek Quick Share oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9566 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android 14, batarya sağlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim