Anlık Bildirim

Android 12 ile oyunları indirirken oynayabileceksiniz

Sekizinci konsol jenerasyonu ile popülerleşen oyunları indirirken oynama özelliği, Android 12 ile beraber kullanıcılarla buluşacak. Artık oyunları indirirken bekleme sürenleri azalacak.

Google tarafından düzenlenen Google for Games Developer Summit 2021 etkinliğinde Android 12’nin oyun tarafındaki bazı özellikleri duyuruldu. Bu özelliklerden en önemlisi ise oyunları indirirken oynamamızı sağlayacak olan sistem.

Oyunları indirken oynamamız için, oyunun Play Asset Delivery System özelliğine sahip olması gerekiyor, özelliğe sahip olan oyunlarda oyunları indirirken oynayabileceğiz ve geliştiricilerin ek bir şey yapmasına gerek olmayacak. Google, bu özellik ile oyunların en az 2 kat daha hızlı başlatılabileceğini söylüyor. Aşağıdaki GIF ile verdikleri örneği inceleyebilirsiniz.

Yeni kontrol paneli

Etkinlikte, Android 12’nin oyun tabanlı özelliklerinden biri daha tanıtıldı. Android 12, oyunlara yeni bir kontrol paneli ekleyecek. Bu panel ile oyundan çıkmadan FPS görüntüleyebilecek, ekran görüntüsü ve videosu kayıt edebilecek, rahatsız etme modunu aktifleştirebilecek ve oyunlarınızı direkt olarak Youtube’a canlı yayın olarak götürebileceksiniz. Ayrıca kontrol panelinden performans modları seçebileceksiniz, 3 adet performans modu bulunuyor ve bunlar: performans, batarya koruma ve standart şeklinde.

Android 12 ile oyunları indirirken oynayabileceksiniz Tam Boyutta Gör

Google, kontrol panelinin seçili cihazlarda Android 12 ile birlikte geleceğini söyledi, o zamana kadar olan Android 12 beta sürümlerinde kontrol panelini kullanamayacağız. Kontrol paneli Android 12 sistemine gömülü olmayıp, yalnızca Pixel cihazları veya stok Android cihazlarında karşımıza çıkabilir.

Kaynakça https://www.theverge.com/2021/7/12/22573033/google-android-12-games-download-dashboard-developer-summit https://www.xda-developers.com/android-12-game-dashboard-gaming-mode-apis/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim