Anlık Bildirim

Android 11 silinen veriler için geri dönüşüm kutusuna sahip olacak

Android 11 işletim sistemine eklenecek olan geri dönüşüm kutusu ile birlikte silinen verileri kurtarmak kolaylaşacak. Veriler tamamen silinmeden önce 30 gün süreyle geri dönüşüm kutusunda saklanacak.

Android 11 silinen veriler için geri dönüşüm kutusuna sahip olacak Tam Boyutta Gör

Android 11'in halka açık ilk beta sürümünün yayınlanmasıyla birlikte, yeni işletim sisteminin özellikleri de ortaya çıkmaya başladı. Bu özelliklerden biri de silinen fotoğraf, video ve dosya gibi veriler için olan geri dönüşüm kutusu oldu. 

Android 11 ile birlikte uygulama geliştiricilerine sunulan MediaStore API'sı sayesinde, kullanıcıların silmek istediği veriler tıpkı Windows ve macOS işletim sistemlerinde olduğu gibi ilk olarak geri dönüşüm kutusuna taşınacak. Bu veriler 30 gün boyunca çöp kutusunda saklanacak ve otuzuncu günün sonunda otomatik olarak işletim sistemi tarafından cihazdan tamamen silinecek.

Google'ın Android 11 ile birlikte kullanıma sunmak istediği geliştirilmiş kapsamlı depolama yönetiminin bir parçası olan bu özellik sayesinde Android kullanıcıları yanlışlıkla sildiği verileri, tek bir dokunuşla geri getirebilecek

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7725 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, android 11 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim