Anlık Bildirim

AMD Zen 4 işlemcileri 24 çekirdeğe kadar ölçeklenebilecek

AMD Zen 4 mimarisi gelecek yılın sonlarına doğru piyasaya çıkmaya hazırlanırken 24 çekirdeğe kadar ölçeklendirme ve daha yüksek IPC performansı değerleri ile gelecek.

AMD Zen 4 hızlı ve iddialı geliyor Tam Boyutta Gör

AMD’nin 5nm sürecine geçeceği yeni Zen 4 mimarisi için gelecek yılın sonları işaret edilirken beklentileri daha hızlı saat frekansları ve 24 çekirdeğe kadar ölçeklendirme ile karşılayacak gibi görünüyor. 

AMD Zen 4 neler sunacak?

AMD’nin 5nm sürecinde tasarladığı Zen 4 çekirdekleri normalde 2022 başlarında piyasaya çıkacaktır ancak bir gecikme olduğu bilgisi gelmişti. DDR5 gibi desteklerin olacağı Zen 4 mimarisini gelecek yıl sonunda görebileceğiz. 

Kaynaklar IPC performansı olarak yüzde 20 üzerinde bir artış olacağını ön görüyor. Ayrıca 24 çekirdeğe kadar de ölçeklendirme yapılabilecek. Bununla birlikte IPC artışı ve 16 çekirdek faktörleri nedeniyle 24 çekirdek seçeneğine gerek olmadığı düşünülüyor. 

AMD arada oluşan boşlukta 7nm+ süreciyle tasarladığı Zen 3+ mimarisini piyasaya sürecek. Bir miktar daha performans artışı sunacak Zen 3+ mimarisi bununla birlikte DDR5 desteği ile gelecek Alder Lake işlemcilere cevap veremeyecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim