Anlık Bildirim

AMD Zen 3’te yepyeni mimari ile karşımıza çıkacak

Zen mimarisiyle işlemci pazarına geri dönüş yapan AMD son dönemde bu sayede olumlu mali tabloların tadını çıkarıyor. Görünüşe göre gidişat olumlu yönde seyretmeye devam edecek.

AMD Zen 3’te yepyeni mimari ile karşımıza çıkacak Tam Boyutta Gör

AMD uzun yıllar işlemci pazarında Intel’i tekel konumunda bıraktıktan sonra Zen mimarisi ile piyasayı yeniden rekabetle tanıştırdı. Zen 2 ile IPC alanında yaptığı geliştirmeye ek olarak işlemci dünyasına yenibir soluk olarak 7 nm’yi getiren firma Zen 3’te iddialı geleceğe benziyor.

 

AMD’nin CEO yardımcısı koltuğunda oturan Forrest Norrod’la yapılan röportaj esnasında dikkat çeken bilgiler gün ışığına çıktı. Şu ana kadar bilinenler Zen 3’ün performanstan ziyade verimliliğin ön planda olduğu bir mimari olacağı yönündeydi. Görünüşe göre AMD bizi sevindirmeye devam edecek.

AMD Zen 3’te yepyeni mimari ile karşımıza çıkacak Tam Boyutta Gör

Zen 3 sil baştan tasarlandı

Zen 3 üzerinde şekillenecek Milan hakkında konuşurken Zen 3’e değinen isim, Zen-Zen 2 geçişinin aksine sil baştan yeni bir mimari ile karşımıza çıkacaklarını ve yeni tasarımın söz konusu hamleye yakışır ölçüde performans getirisinin olacağını belirtti. Doğrusu dizaynın tamamlandığını düşünecek olursak cevabın somut bir veriye dayandığını düşünülebiliriz.

Diğer taraftan 14 nm-7 nm’ye düşüşün aksien 7 nm-7 nm+ geliştirmesinde nod bazlı performans artışının temel itici güç olması beklenmezken firma Intel’in Tick-Tock stratejisini izleyeceğini de doğruladı. Buna göre Zen 3 mimarisi ilk Tock adımını temsil edecek.

Ayrıca firma çekirdek artışı konusunda izlediği stratejiyi sürdüreceğe benziyor. Dolayısıyla EPYC modellerindeki 64 çekirdekli yongaların yerini alacak modellerin mimarisel avantajın yanı sıra çekirdek sayısıyla daha da iddialı konuma geleceğini söyleyebiliriz. Son olarak Intel’in 2.5D ve 3D paketleme yöntemlerine yönelik yöneltilen sorunun cevabına göre AMD de kendi alternatifini geliştiriyor görünüyor ancak henüz tarih bilgisi paylaşılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6235 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd zen 3, amd 7 nm+ cpu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim