Anlık Bildirim

AMD Ryzen 5000 işlemcileri 4000 MHz bellekleri destekleyecek

AMD’nin AM4 soketine sunacağı son işlemci ailesi yüksek DDR4 bellek frekanslarını destekleyecek. Ortaya çıkan slayta göre 4000 MHz bellekler kullanılabilecek.

AMD Ryzen 5000 işlemcileri 4000 MHz bellekleri destekleyecek Tam Boyutta Gör

Zen 3 mimarisiyle gelecek yeni işlemcileri hacimli performans artışı sunacak. Bununla birlikte AMD yongalarının bellek kontrolcüsü kanadında da iyileştirmeye gitmiş.

Paylaşılan slayta göre Ryzen 3000’de 3800 MHz olan en yüksek değer Ryzen 5000’de 4000 MHz’e yükseltilmiş. Ayrıca Ryzen 3000’deki optimal bellek frekansı da bu nesilde 3600 MHz olacağa benziyor.

Artan tepe frekans kullanıcıların belleklerini daha iyi optimize edebilmesini ve yüksek frekanslarda daha stabil kalınabilmesini sağlayacaktır.

İşlemci hızı dışında önemli 3 frekans

Ayrıca slaytta işlemcinin bellek kanadındaki başlıkları da açıklanmış. Buna göre, Infinity Fabric CPU-SoC iletişiminin frekansı, bellek kontrolcüsü frekansı bellek kontrolcüsünün RAM’den gelen komutları yerine getirme hızı ve bellek hızı da bilindiği üzere tarif edilmiş.

Son olarak Zen 3 mimarisiyle birlikte yukarıdaki değerler 1:1:1 oranla eşleşecek. Bu da sistem performansına direkt olarak etki edecek bir gelişme.

Kaynakça https://videocardz.com/newz/leaked-slide-explains-amd-ryzen-5000-series-memory-overclocking https://www.technopat.net/2020/10/08/ryzen-5000-islemciler-ve-zen-3-mimarisi-hakkinda-her-sey/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim