Anlık Bildirim

AMD RX 6000 ekran kartı tasarımını paylaştı

RDNA2 mimarili RX 6000 kartları Nvidia’nın RTX 3000 duyurusunun ardından daha bir merakla bekleniyor. Kırmızı ekip ufak ipuçları paylaşarak heyecanımızı canlı tutmayı başarıyor.

AMD RX 6000 ekran kartı tasarımını paylaştı Tam Boyutta Gör

GPU devinin RTX Ampere modellerini tanıtmasının ardından donanım dünyası AMD’nin cevabını bekliyor. AMD beklentilere binaen ufak ipuçları paylaşıyor.

 

 

Geçtiğimiz günlerde Fortnite haritasına bir sürpriz yumurta yerleştiren AMD bu sefer resmi Radeon RX Twitter hesabı üzerinden RX 6900’e ait olduğu düşünülen bir ekran kartı tasarımını paylaştı. Firma daha fazlasını isteyenler içinse Fortnite Creative Island’da kullanılacak bir kod paylaştı.

 

Twitter’da paylaşılan görsel ilk bakışta akıllara Radeon VII’yi getiriyor. 3 fanlı aktif soğutma çözümüne yer verilen modelde 2x8-pin’lik güç konnektörü de görülüyor. Bu konfigürasyon sayesinde karta 375 watt'a kadar güç sağlanması mümkün.

Yeni nesilde TDP yükseliyor

Görünüşe göre AMD’nin Nvidia’ya cevabı da yüksek TDP’li olacak. Dahası RTX 3080’in 320 watt TDP ile gelmesiyle birlikte kırmızı ekibin de bu ölçüde bir modelle geleceği tahmin edilmişti. Burada önemli olan nokta ise Nvidia'nın Ampere kartlarıyla çıtayı yükseltmesi sayesinde AMD'nin TDP konusunda daha rahat hareket edebilir hale gelmesi.

AMD RX 6000 ekran kartı tasarımını paylaştı Tam Boyutta Gör

Fortnite haritasına geçelim, AMD’nin gizlediği ekran kartı popüler yapımda 3 boyutlu bir şekilde incelenebiliyor. 2 DP, 1 HDMI ve 1 USB Type-C portuna yer verilen modelin anakart üzerinde 2 slot kaplayacağını söylemek mümkün. Son olarak AMD’nin RDNA2 mimarili ekran kartlarının üzerindeki perdeyi 28 Ekim’de kaldıracağını hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6575 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, amd rx 6000 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim