Anlık Bildirim

Zen 2 mimarisiyle Ryzen Threadripper ailesinin performansını bir adım daha ileriye taşıyan AMD yonga içi önemli değişikliklere giderek ilk 2 nesildeki düzeltilmesi gereken başlıkları düzelterek işlemcilerini daha rekabetçi hale getirmeyi başardı.

Bununla birlikte Ryzen kanadında geriye dönük uyumluluğunu sürdüren firma Ryzen Threadripper ailesinde 3. Nesilde geriye dönük uyumluluk sunmadı. Her ne kadar aynı pin sayısına sahip aynı soket gibi görünse de iki sTRX4 ve TR4 soketleri birbirinden oldukça farklı.

Pin diziliminde değişiklik

Bir kullanıcının yayınladığı pin konfigürasyonuna göre AMD sTRX4’te, TR4’te kullanılmayan pinlerden önemli ölçüde kullanmaya başlamış. Buna ek olarak pinlerin diziliminde de kayda değer değişikliğe gidildiği dikkatlerden kaçmıyor.

AMD’nin sTRX4 soketinin pin dizilimi TR4’ten farklı Tam Boyutta Gör

                                                                                              sTRX4

AMD’nin sTRX4 soketinin pin dizilimi TR4’ten farklı Tam Boyutta Gör

                                                                                                TR4

Firmanın bu hamlesinin arkasındaki neden olaraksa işlemcideki kontrolcü yonga ve işlemcinin çekirdekleri bulunacak şekilde yeni bir tasarıma gitmesi ve işlemcinin kendi içerisindeki kuzey köprüsü ile arasındaki iletişimin PCIe 4.0 x8 kanalıyla güncellenmesi gösterilebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim