Anlık Bildirim

AMD'nin işlemci pazarındaki payı son 7 yılın en yükseğinde

Geçen yılın son çeyreğine göre AMD'nin işlemci pazarındaki payı yüzde 15.5 ile son 7 yılın en yüksek seviyesine çıktı. En zayıf olduğu segment ise sunucu segmenti olarak göze çarpıyor.

AMD'nin işlemci pazarındaki payı son 7 yılın en yükseğinde Tam Boyutta Gör

Özellikle baştan aşağı yeniden tasarladığı Zen çekirdek mimarisi ile işlemci pazarında hayat bulan AMD yükselişini sürdürüyor. Intel'in yaşadığı üretim sıkıntılarını da iyi kullanan firma son yılların en yüksek pazar payına ulaştı.

Yükseliş devam ediyor

Mercury Research tarafından geçen yılın son çeyreği baz alınarak yapılan analizlere göre AMD'nin tüm işlemci segmentlerindeki pazar payı yüzde 15.5 olarak gerçekleşti ve son 7 yılın en yüksek değerine ulaştı. BU rakama yarı özel yongalar ve Nesnelerin İnterneti bölümleri dahil edilmedi.

Firmanın masa üstü segmentindeki payı yüzde 18.3 oldu ve son 6 yılın en yüksek oranına ulaştı. Mobil tarafta yüzde 16.2 pazar payı elde edilirken her ikisini kapsayan İstemci segmentinde ise yüzde 17 ortalama pay elde edildi.

AMD'nin zayıf olarak göründüğü kısım ise sunucu segmenti oldu. Intel'in önemli bir hakimiyeti bulunan sunucu segmentinde yeni EPYC ROME işlemciler başarılı işler yapıyor. BUnunla birlikte Intel'in üretim sıkıntısına rağmen adeta kemikleştiği pazarda kolay kolay müşteri kaybetmediğini görüyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4579 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd q4 2019 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim