Anlık Bildirim

AMD Navi 2x mimarisi yüzde 50 performans artışı ile geliyor

Radeon RX 5800 ve 5900 ekran kartlarına hayat verecek olan RDNA2 grafik mimarisi ilk nesil Navi ekran kartlarına göre yüzde 50 civarında watt başına performans artışı ile geliyor.

AMD Navi 2x mimarisi yüzde 50 performans artışı ile geliyor Tam Boyutta Gör

AMD’nin 7nm sürecinde geliştirdiği Navi grafik mimarisi henüz üst seviyeye adım atmadı. RDNA olarak adlandırılan çekirdek mimarisi şimdilik orta ve alt seviye oyuncu ekran kartları ile hızlandırıcılara hayat veriyor. Yakın dönemde ise RDNA2 çekirdek mimarisi sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

AMD RDNA2 neler sunuyor?

AMD’nin şimdiden yeni nesil konsollara ve süper bilgisayarlara yönelik olarak RDNA2 mimarisini hazırladığını biliyoruz. Oyuncu ekran kartları ve sunucu hızlandırıcılarına ise yılın ikinci yarısında gelmesi planlanıyor.

AMD bu hafta yaptığı yatırımcı toplantısında RDNA2 mimarisi ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. 7nm EUV teknolojisi ile üretilecek olan RDNA2 yongalarının aynı alanda yüzde 18 daha fazla transistör barındıracağı ifade ediliyor. Watt başına performans değerleri ise ilk nesil RDNA mimarisine göre yüzde 50 civarında artış yaşayacak.

AMD Navi 2x mimarisi yüzde 50 performans artışı ile geliyor Tam Boyutta Gör

Bunun anlamı Radeon RX 5800 ve RX 5900 ekran kartlarının ilk nesle göre önemli bir performans artışı ile gelecek olması. Bu sayede RTX 2080 ve 2080 Ti gibi rakiplerine yetişmiş olacak. Elbette Nvidia’nın Ampere mimarisi rekabette yeni bir dönemi başlatabilir.

RDNA2 mimarisi ayrıca uzun süredir talep edilen gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi ve değişken odak tasarımını yeni nesil ekran kartlarına sunacak. Nvidia ve Intel uzun süredir bu standartları kullanıyordu.

AMD’nin diğer bir gündemi ise RDNA3 grafik mimarisiydi. Firmanın 6nm veya 5nm üretim süreci ile geliştirdiği RDNA3 mimarisi 2021 sonları veya 2022 başlarında sahneye çıkacak. Performans olarak yine önemli artışlar bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5034 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd rdna2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim