Anlık Bildirim

AMD işlemci satışlarını iki katına çıkardığını açıkladı

ABD merkezli mikroçip üreticisi AMD son iki yıldaki işlemci satışlarının iki katına çıktığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamalara bakılırsa bu yükseliş önümüzdeki dönemde de devam edecek.

AMD işlemci satışlarını iki katına çıkardığını açıkladı Tam Boyutta Gör

Birinci nesil Zen işlemcilerinin piyasaya sürülmesinden bu yana AMD, pazar payını sürekli artırıyor. Şirketin büyümesi son sekiz çeyrek dönemdir sürdüğü açıklanırken, işlemci satışlarının ise tüketici arzı nedeniyle iki katına çıktığı belirtildi.

Yükseliş sürecek

AMD icra kurulu başkanı Lisa Su, pazar payının yüzde 9'dan yüzde 17'ye çıkaran şirketi ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu. Su'ya göre AMD ürünleri birçok çevrimiçi mağazada, premium fiyat segmentindeki aralığın yarısından fazlasını oluşturuyor. Ryzen Threadripper ailesinin işlemcileri ise kategorilerinin en iyisi durumunda. AMD Genel Müdür Yardımcısı Rick Bergman'a göre de önümüzdeki 10 yıl boyunca AMD'nin gelirleri ve pazar payı büyümeye devam edecek.

AMD işlemci satışlarını iki katına çıkardığını açıkladı Tam Boyutta Gör

AMD, 2017 yılından bu yana dizüstü bilgisayar segmentindeki pazar payını da yüzde 7'den yüzde 16'ya yükseltmiş durumda. 2018'de AMD işlemcilere dayanan yeni dizüstü bilgisayar modelleri, 50 modelle sınırlıydı. Ancak bu yılki rakam 135 modelin üzerinde olacak. Şirket için mobil segmentte büyüme göstermek son derece önemli, zira dünya genelindeki dizüstü satışları, masaüstü satışlarını aşmış durumda. AMD'nin ana hedefi ise pazar payının yüzde 42'sine sahip olmak olarak açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim