Anlık Bildirim

AMD'de yaprak dökümü: Radeon bölümünden bir isim daha ayrıldı

AMD'nin eski Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Grafik İş Birimi Genel Müdürü Scott Herkelman, 7 yıllık bir sürenin ardından şirketle bağlarını kopardığını duyurdu. İşte detaylar
AMD'de yaprak dökümü: Radeon bölümünden bir isim daha ayrıldı Tam Boyutta Gör
Hem işlemci hem de ekran kartı pazarının önde gelen isimlerinden AMD’de yaprak dökümü sürüyor. Son olarak 7 yılı aşkın süredir kırmızı takımda görev yapan Scott Herkelman, X’te yaptığı bir paylaşımla birlikte şirketle bağlarını kopardığını duyurdu. 

Bir yetkili isim daha AMD'den ayrıldı

Bildiğiniz gibi AMD'de tanıdık isimler masadan birer birer ayrılıyor. Hatırlayacak olursanız daha önce AMD'nin Teknik Pazarlama Direktörü Robert Hallock da AMD'den ayrılma kararı almıştı. Öyle ki yetkili isim, Ağustos ayında rakibi Intel'in saflarına katıldı. Scott Herkelman’ın kararı ise çok yakın bir zamanlamaya sahip diyebiliriz. 

X'te yaptığı paylaşımda Herkelman, ''AMD’de yedi yıl geçirdikten ve giderek daha rekabetçi hale gelen üç nesil RDNA grafik mimarisini piyasaya sürdükten sonra, bu yılın sonunda AMD’den ayrılmaya karar verdim'' dedi. 

Bilmeyenler için AMD Radeon bölümünün önde gelen yüzlerinden Scott Herkelman, yedi yıllık görev süresi boyunca teknoloji tutkunları için bir sözcüden fazlası oldu. Öyle ki RX 7900 XT serisi lansmanında karşımıza çıkan yetkili isim, sık sık verdiği ipuçları ve toplulukla olan etkileşimi ile grafik bölümünün karşılaştığı zorlukları hevesle ele alıyordu. 

Scott Herkelman’ın bir sonraki durağı neresi olacak henüz bilinmiyor. Ancak Intel'in halihazırda devam eden GPU yatırımlarını düşünürsek, arkadaşı Hallock'ın yanına katılabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim