Anlık Bildirim

AMD CDNA mimarili MI100 Nvidia’nın V100 kartını 2’ye katlıyor

Yüksek performans gerektiren alanlara yönelik geliştirilen CDNA mimarisinin slaytları sızdı.

AMD CDNA mimarili MI100 Nvidia’nın V100 kartını 2’ye katlıyor Tam Boyutta Gör

AMD bir süredir RDNA’nin hesaplama işlemlerine yönelik özelleştirilmiş hali olan CDNA mimarisi üzerinde çalışıyor.

Radeon Instinct MI100

CDNA’ya ait slaytlara göre kırmızı ekip HPC pazarında Nvidia’ya karşı önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Öyle ki Radeon Instinct MI100 hızlandırıcısı Nvidia’nın mevcut Volta V100 GPU’sundan 2 kat daha hızlı konumdayken henüz hazırlıkları tamamlanmamış Ampere A100’den %13 hızlı konumda.

AMD CDNA mimarili MI100 Nvidia’nın V100 kartını 2’ye katlıyor Tam Boyutta Gör

Burada henüz piyasaya sürülmemiş bir kartla yapılan kıyaslamaların AMD’nin kendi tahminleri üzerinden yapıldığını aktaralım. Ayrıca Ampere A100’ün PCIe form faktöründe 250 watt TDP’li ve SXM faktöründe 400 watt’lık 2 konfigürasyonu beklenirken AMD’nin slaytlarında 300 watt’lık bir seçeneğe değinmesi de dikkat çekti.

Slaytlara göre MI100 çözümleri 32 GB kapasiteli HBM2e bellekle destekleneceğe benziyor. 4 kartlı kurulumda ulaşılan bant genişliği böylelikle 4.9 TB/s’ye ulaşırken modellerin PCIe Gen 4 standartı üzerinden sistemle iletiişim kurması bekleniyor. İşlemci-GPU iletişimi ise 2. nesil Infinity Fabric arabirimi üzerinden sağlanacak.

GPU tarafında ise her biri 300 watt TDP’li 4 kartın toplam FP32 hesaplama kapasitesi 136 TFLOPS seviyesinde. Son olarak AMD’nin soketli EPYC işlemcisinin eşlik edeceği HPC sunucularının bu yıl sonu önümüzdeki yılın başları gibi piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim