Anlık Bildirim

AMD B550A yongasetli anakartlarda PCIe 4.0 desteği sunulabilir

Tayvan merkezli anakart üreticisi ASRock’ın AMD’nin B550A yongasetini temel alan anakartı görüntülendi. PCIe 4.0 heyecanı yeniden canlandı.

AMD B550A yongasetli anakartlarda PCIe 4.0 desteği sunulabilir Tam Boyutta Gör

AMD’nin B serisi anakartlarına getireceği B550 güncellemesi PCIe 4.0 desteğiyle gelip gelmeme ihtimali itibariyle bir hayli merak ediliyor. ASRock’un sızan anakartı bu konuya açıklık getiriyor.

AMD PCIe 4.0'ı bütçe dostu hale getirebilir

ASRock B550AM Gaming anakartı kalbinde B550A yongasetini taşıyor. Şu ana kadar sızıntılarda bildiğimiz üzere AMD B550 ve B550A olmak üzere 2 farklı seçenek sunacak. B550A’nın OEM piyasasına konumlandırılacağı ve PCIe 4.0 desteği ile gelmeyeceği söyleniyordu.

ASRock’ın yeni anakartı ise bu iddiaı çürütür nitelikte. En üstteki PCIe X16 slotunda ve M.2 yuvasında PCIe 4.0 standartına yer verilen anakart bu haliyle düşük bütçede PCIe 4.0’ın getirdiği yüksek bant genişliğinden faydalanmak isteyenleri sevindirecek.

Anakartta PCIe 4.0 desteği doğrudan işlemci üzerinden sağlanmış. Bu anakartın maliyetini düşürmek ve ekstra soğutma bütçesini ayırmanın önüne geçen önemli bir tercih. 24 pin ATX ve 8 pin EPS güç konnektörü üzerinden beslenen anakartta yer alan Digi power dizaynındaki 10 faz VRM’se donanım tutkunlarının iştahını kabartacak cinsten.

I/O tarafına baktığımızda ise birisi USB Type-C formatında 2 adet USB 3.2 Gen 2, 2’si ön panele ayrılmış toplamda 6 USB 3.2 Gen 1 ve Realtek ALC 1220’nin güç verdiği jacklar yer alıyor. 2 PS/2 klavye portu, gigabit hızında Ethernet ve 1 adet de HDMI portunun bulunduğu anakart ayrıca dahili 802.11ac desteği ile de hazır sistemler için oldukça zengin özellik listesine sahip.

AMD B550A yongasetli anakartlarda PCIe 4.0 desteği sunulabilir Tam Boyutta Gör

Son olarak ASRock B550AM Gaming’in fiyatı belirtilmezken son kullanıcı pazarına sunulup sunulmayacağı ise net değil. Geçtiğimiz ekim ayında ortaya çıkan modelin OEM pazarına has tutulacağı iddia edilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim