Anlık Bildirim

AMD AFMF için tarih verildi: DLSS 3.0 rakibi sonunda geliyor

AMD'nin Frame Generation teknolojisi olarak da bilinen Fluid Motion Frames'in çıkış tarihi netleşti, AFMF, Radeon RX 7600 XT ile birlikte çok yakında geliyor. İşte detaylar...
AMD AFMF için tarih verildi: DLSS 3.0 rakibi sonunda geliyor Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz üzere AMD, son dönemde duyurduğu Fluid Motion Frames (AFMF) teknolojisi ile ses getirmeyi başardı. Öyle ki ilk etapta RX7000 ekran kartlarına sunulan AFMF, günümüzde çok daha geniş bir kullanıma ulaştı. Şimdi ise AMD'nin Frame Generation teknolojisi için tarih verildi. Kırmızı ekip, Nvidia'dan yanıt bekliyor.

AMD'nin Frame Generation teknolojisi yakında geliyor

Bilmeyenler için AMD, Fluid Motion Frames desteğine sahip ön izleme sürücülerini halihazırda sunuyordu. Teknolojinin nihai sürümü ise 24 Ocak'tan itibaren erişilebilir olacak. Hatırlayanlar olacaktır AFMF, AMD Radeon sürücülerinden bağımsız olarak da kullanıma çıkacak. Yani iki tarafa da hizmet edecek. AMD kullanıcıları, herhangi bir uygulama gerektirmeden Radeon sürücüsündeki HYPER-RX'i etkinleştirerek teknolojiye ulaşabilecek. Öte yandan Nvidia tarafında, daha kısıtlı bir kullanım göreceğiz. 

AMD AFMF için tarih verildi: DLSS 3.0 rakibi sonunda geliyor Tam Boyutta Gör
Kaçıranlar için Nvidia, halihazırda AI teknolojisi bulunmayan eski nesil ekran kartları için Nvidia NIS (Image Scaling) teknolojisini sunuyor. Ancak bu teknolojisi, DLSS veya DLSS 3.0'a kıyasla çok daha basit ve keskinleştirme filtresini temel alıyor. DLSS 3'ın ise henüz sürücü tabanlı olmadığını belirtelim.

Tabi ki bunun olmaması için hiçbir neden yok. Ancak AFMF'nin oyunlarda ne kadar iyi çalıştığını görmemiz gerekecek. AMD Radeon Ürünleri Yöneticisi Aaron Steinman ise bu konuya şu şekilde değiniyor;

"Sanırım görmeye başlayacağımız şey, DLSS'nin yalnızca belirli çözümlerde mevcut olması, bu nedenle ya Nvidia'nın bizim çözümümüzden yararlanması gerekecek çünkü biz bunu açık kaynaklı ve satıcılar arası hale getirdik ya da muhtemelen benzer bir şey yapmaları gerekecek."

Örneğin Avatar: Frontiers of Pandora'yı ele alalım. Ubisoft'un yeni oyunu AMD Frame Generation ve FSR 3.0 desteğine sahip. DLSS ise mevcut değil. Bu da Nvidia kullanıcılarının AMD'nin yükseltme teknolojisini kullanması gerektiği anlamına geliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9249 kez okundu.
18 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
AMD Fluid Motion Frames, AMD AFMF ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim