Anlık Bildirim

Yerli akıllı baston WeWalk yılın girişimi olmaya aday

Görme engellilerin teknoloji yardımıyla hayatını daha da kolaylaştırmayı amaçlayan WeWalk projesinin şöhreti ülkemizi aştı. Yılın en iyi girişimi oylamasına girmeyi başardı.

Amazon yılın girişimi oylaması başlattı Tam Boyutta Gör

2016 yılında kendisi de bir görme engelli olan Kürşat Ceylan liderliğindeki Hayal Ortağım ekibi tarafından geliştirilen ve geleceğe dair önemli bir potansiyel barındıran akıllı baston projesi WeWalk desteklerinizi bekliyor. Amazon en iyi girişim oylamasına WeWalk girişimini de dahil etti. 

WeWalk nedir?

GSMA Birliği ve MIT Enstitüsü tarafından ödüllere layık görülen WeWalk, görme engellilere hayatı kolaylaştırmanın yollarını ararken ortaya çıkmış. Young Guru Academy altında geliştirilen proje daha sonra Arıkovanı kitle fonlama platformu üzerinden destek aramaya başlamış.

WeWalk, ultrason tabanlı sensörü sayesinde belirli bir mesafe içerisindeki engelleri algılayarak, iki yanda bulunan titreşim motorları ile kullanıcısını uyarıyor. Göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engeller, bu sayede kolaylıkla aşılabiliyor.

Bluetooth yongasına sahip olan WeWalk, bu sayede akıllı telefonlara bağlanabiliyor ve daha geniş fonksiyonlara sahip oluyor. Üzerinde bulunan dokunmatik alan sayesinde akıllı telefonun uzaktan kontrolü mümkün oluyor. Bu özellik şimdilik sadece Android uygulaması tarafından destekleniyor. Android ve iOS cihazlarda ise touch pad, titreşim motorları, ultrasonik sensör, pusula ve LED'ler uzaktan kontrol edilebilir veya erişilebilir hale geliyor.

Amazon yılın girişimi oylaması başlattı Tam Boyutta Gör

WeWalk tarafından yapılan açıklamaya göre Amazon’un en iyi 5 girişim arasında kabul ettiği WeWalk akıllı baston projesi şimdi yılın en iyisi için oylamaya katılıyor. Amazon İngiltere üzerinden yapılan oylama sonucunda kazanan girişime yılın en iyisi ödülü ve 100 bin dolar verilecek. 

WeWalk bu ödülü daha çok görme engelliye akıllı bastonu ulaştırabilmek için kullanacak. Hali hazırda Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan projede görme engelli öğrencilere WeWalk dağıtılmıştı. Özellikle Amazon İngiltere hesabı olanların desteklemesi çok önemli. 

Oylama sayfası


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim