Anlık Bildirim

Amazon'un kargo şirketi, yakında FedEx ve UPS gibi devleri sollayacak

E-ticaret devi Amazon, kargolarının yüzde 50'sini kendisi teslim ediyor ve analistlerin yayınladığı yeni raporlar, şirketin FedEx ve UPS gibi lojistik şirketlerini geride bırakacağını gösteriyor.

Amazon'un kargo şirketi, yakında FedEx ve UPS gibi devleri sollayacak Tam Boyutta Gör

Yayınlanan yeni raporlara göre FedEx ve UPS gibi kargo devleri Amazon tarafından ciddi bir tehdit altında. E-ticaret devinin birkaç yıl içinde bu iki şirketi de geçeceği belirtiliyor.

Rakip şirketler için alarm çalıyor

CNBC tarafından yayınlanan Morgan Stanley raporlarına göre, analistler Amazon'un bünyesindeki Amazon Logistics şirketinin ABD genelindeki kargo pazarında UPS ve FedEx’i geride bırakacağını belirtiyorlar. Jeff Bezos liderliğindeki şirket şehiriçi teslimatları kendisi yapıyor ve sadece kırsal bölgelerdeki müşterileri için üçüncü taraf kargo şirketleriyle çalışıyor. Amazon Logistics yılda 2.5 milyar paket teslim ederken, FedEx'in 3 milyar ve UPS'in ise 4.7 milyar paket teslimatı yaptığı belirtilmiş.

Amazon'un kargo şirketi, yakında FedEx ve UPS gibi devleri sollayacak Tam Boyutta Gör

Analistlere göre Amazon'un kargo teslimatları 2022 yılına kadar yılda 6.5 milyar seviyesine ulaşacak. Bu da UPS, FedEx ve ABD Posta Servisi için 65 milyar dolarlık büyük bir kayıp anlamına geliyor. Ayrıca Amazon'un 100 kargo jeti için 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptığı da geçtiğimiz günlerde şirket patronu Jeff Bezos tarafından açıklanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim