Anlık Bildirim

Amazon, müzik akışı pazarında Apple'ı geçmek üzere

Spotify'ın liderlik yaptığı müzik akışı pazarında rekabet iyice kızışmaya başladı. Yayınlanan yeni rakamlara göre Amazon Music yakaladığı büyüme ile Apple'ı sollamaya yakın.

Amazon, müzik akışı pazarında Apple'ı geçmek üzere Tam Boyutta Gör

Spotify, 115 milyon ödeme yapan kullanıcı ve 248 milyon genel kullanıcı ile müzik akışı pazarında tartışmasız liderliğini sürdürürken, Financial Times tarafından yayınlanan yeni bir rapor Amazon Music'in yükselişine dikkat çekiyor.

Yıl sonunda Apple Music'i geçebilir

Geçtiğimiz Temmuz ayında, Amazon'un premium müzik akışı hizmeti Amazon Music'in rakipleri Spotify ve Apple Music'ten daha hızlı büyüdüğü açıklanmış, Spotify'ın abonelik sayısı yıllık yüzde 25 artarken, Amazon Music yıllık bazda yüzde 70 büyüme kaydetmişti. Yayınlanan yeni bir Financial Times raporuna göre de Amazon'un müzik akış hizmeti 55 milyon aboneye ulaşmış durumda.

Amazon, müzik akışı pazarında Apple'ı geçmek üzere Tam Boyutta Gör

Bu hızlı büyüme Amazon'un müzik akışı pazarında Apple'ı yakalamaya başladığını gösteriyor. Apple geçen yıl 60 milyon Apple Music kullanıcısı olduğunu açıklamıştı. Dolayısı ile 2020 sonu veya 2021 başı itibarıyla Amazon Music'in Apple'ı geçme ihtimali oldukça yüksek. Amazon kısa bir süre önce şirketin müzik hizmetlerinden herhangi birine abone olmayan kullanıcıların, reklamlı bir versiyonla ücretsiz müzik dinleyebileceklerini de açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim