Anlık Bildirim

Amazon, 10 milyar dolarlık JEDI ihalesi kapsamında Başkan Trump'ın ifade vermesini istiyor

Amazon, tartışmalı bir süreç sonrası Microsoft'un kazandığı JEDI ihalesine Başkan Donald Trump'ın fesat karıştırdığını iddia ediyor. Şirket, Trump'ın ifade vermesi gerektiği görüşünde.

Amazon, 10 milyar dolarlık JEDI ihalesi kapsamında Başkan Trump'ın ifade vermesini istiyor Tam Boyutta Gör

Amerikan Savunma Bakanlığı’nın Kasım 2017’de duyurusunu yaptığı ve bulut tabanlı olacağı belirtilen; Müşterek Savunma Altyapısı Girişimi (The Joint Enterprise Defense Infrastructure - JEDI) isimli proje, uzun bir mahkeme sürecinin ardından nihayet sonlanmış ve 25 Ekim tarihinde ihalenin Microsoft tarafından kazanıldığı duyurulmuştu. İhalenin diğer iştirakçisi Amazon ise söz konusu kararda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Pentagon’u dava etmişti.

Görünüşe göre Amazon, Pentagon’u dava etmekle yetinmeyecekmiş gibi duruyor. Zira şirket şimdi de ABD başkanı Donald Trump ile birlikte altı devlet yetkilisinin ifade vermesini istiyor. CNBC’de yer alan habere göre şirket, Trump’ın ihale sürecine fesat karıştırdığını ve ihaleyi yürüten ekibe özel talimatlar vererek Amazon ile Amazon Web Hizmetleri’ni zarara uğrattığını iddia ediyor.

Dün itibariyle ortaya çıkan mahkeme evraklarına göre Amazon, ihale sürecinde bir tarafın kazanması için çaba gösterilmesine alet olan yetkililerin ifade vermesini talep ediyor. Suçlama yöneltilenler arasında oldukça önemli isimler dikkat çekiyor. Bunlar arasında; Savunma Bakanlığı Bilişim Kurulu Başkanı Dana Deasy, Savunma Bakanı Mark Esper ve eski Savunma Bakanı James Mattis bulunuyor.

Amazon, 10 milyar dolarlık JEDI ihalesi kapsamında Başkan Trump'ın ifade vermesini istiyor Tam Boyutta Gör

Amazon tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Başkan Trump, kişisel gündemi hayata geçirmek kapsamında federal ihalelerin de dâhil olduğu hükümet süreçlerine müdahale etmek için Başkomutan ve Başkanlık pozisyonunu kullanmakta bir beis görmüyor. Başkan Trump’ın “Amazon’u devre dışı bırak” talimatı göz önünde bulundurulduğunda halkın ihale süreçlerine olan güvenini korumak için ihtiyaç duyulan idari kayıtların ortaya konması daha da önem kazanıyor. Burada ki soru aslında ABD Başkanı’nın Kendi kişisel çıkarları için Savunma Bakanlığı bütçesini kullanmasına izin verilip verilmeyeceğidir.”

2017 yılından bugüne tam bir yılan hikâyesine dönen süreçle ilgili bakalım önümüzdeki günlerde ne gibi gelişmelere tanıklık edeceğiz? Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim