Anlık Bildirim

Altay tankına güç verecek yerli motor ilk kez ateşlendi

BMC tarafından üretilen Altay tankına güç verecek BMCPower tarafından geliştirilen yerli motorun ilk ateşlemesi yapıldı. Yerli motorun 2024'ten itibaren ticarileşme çalışmaları yapılacak.

Altay tankına güç verecek yerli motor ilk kez ateşlendi Tam Boyutta Gör

Altay tankı için yerli imkânlarla geliştirilen BATU motorunun ilk ateşlemesinin yapıldığı açıklandı. BMC Power’ın eski, TRMotor’un günümüzdeki CEO’su Dr. Osman Dur, BATU motorunun Nisan ayında ilk kez ateşlendiğini söyledi.

Altay tankına güç verecek 1500 beygir gücündeki motorun tasarımı ve üretiminin tamamlanmasının ardından ilk ateşlemesi yapıldı. Yük testleri sürüyor. BATU güç grubu, BMCPower tarafından geliştiriliyor. Altay tankının seri üretim versiyonunda Güney Kore menşeili yabancı bir motor kullanılacak. BMCPower’ın üreteceği Batu güç grubunun Altay tankına entegrasyonu ise 2024’ten itibaren yapılacak.

BATU güç grubu özellikleri

BATU güç grubu 12 silindirli, V tipi, turbo dizel, su soğutmalı ve 1100 kW güç değerine sahip. En az 4600 Nm tork üretecek. Güç grubu kapsamında motorun yanı sıra soğutma paketi, hava filtrasyon sistemi, egzoz ve dümenleme, frenleme fonksiyonuna sahip bir transmisyon bulunuyor.

TRMotor CEO’su Dur, ayrıca Fırtına obüsleri için BMCPower tarafından geliştirilen 1000 Hp motorun transmisyonu için İngiliz bir firmayla iş birliği yapılmıştı. Bu transmisyon teste girdi ve başarıyla çalıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
59083 kez okundu.
40 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
altay tankı, bmcpower ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim