Anlık Bildirim

Altay Tankı 24 aydan kısa süre içinde ordunun kullanımına sunulacak

Altay tankı ihalesini kazanarak hızlıca işe koyulan BMC, envantere girerek ordunun kullanımında olabilecek ilk tanklar için 24 aydan kısa sürede teslim iddiasında.

Altay Tankı 24 aydan kısa süre içinde ordunun kullanımına sunulacak Tam Boyutta Gör

Otokar, FNSS gibi rakipleri arasından sıyrılarak Altay tankı ihalesini kazanan BMC, ihale sonrasında Arifiye’deki palet fabrikasıyla gündeme gelmişti. Palet fabrikasının BMC’ye verilmesi kamuoyunda sıkça eleştirilirken sürece dair BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, tankların çok kısa süre içinde hizmete gireceğini iddia etti.

Ethem Sancak, bir televizyon programındaki konuşmasında TSK’nın talebi doğrultusunda BMC’nin halen yapımı süren fabrikası tamamlanana kadar üretimi palet fabrikasında tamamlayacağı, bunun karşılığında da BMC’nin fabrikaya modernizasyon yatırımı yapacağını açıkladı. TSK’nın acil olarak talep ettiği ilk 20 tankın 24 aydan kısa süre içerisinde burada üretileceği ifade ediliyor.


Bunun yanı sıra Otokar’ın üretilen 5 adet prototipin geliştirilmesi esnasında satın aldırdığı sağlam durumdaki 20 motorun da üretilecek ilk 20 tankta direkt kullanılabileceğini belirten Ethem Sancak, beklentilerden daha kısa süre içinde tankları istendiği gibi teslim edeceklerini aktarıyor.

BMC’nin Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile yaptığı anlaşma kapsamında azami 56 ay içerisinde ilk parti tankların üretimi tamamlanıp teslim edilmiş olacaktı. Süresi ve adedi kesin olmamakla birlikte TSK’ya; kurulacak fabrikada üretilmiş 500 adet tank satılacak. Milli tank motoru da BMC tarafından aynı fabrikada geliştirilip üretilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12528 kez okundu.
43 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
altay tankı, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim