Anlık Bildirim

Altay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor

Türk Kara Kuvvetlerinin yeni nesil ana muharebe tankı ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen Altay ana muharebe tankına Güney Kore menşeli bir motor entegre edilmesi hedefleniyor.

Altay ana muharebe tankı motoru için Güney Kore ile görüşülüyor Tam Boyutta Gör

Defense News haber sitesinde yer alan habere göre Türk Kara Kuvvetlerinin yeni nesil ana muharebe tankı ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan proje kapsamında geliştirilen Altay ana muharebe tankına Güney Kore menşeli bir motor entegre edilmesi için çalışılıyor.

Kaynak, görüştükleri bir Türk savunma sektörü yetkilisinin (BMC'de çalışıyor) gecikmelerle dolu tank programında seri üretime geçmek için Güney Kore ile görüşüldüğünü (Hyundai Rotem firması), motor/şanzıman ve zırh konusundaki ithalat sıkıntısını Güney Kore ile aşmayı hedeflediklerini söylediğini belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi, K2 Black Panther tankı için yeni bir motor geliştirdiklerini açıklamıştı. K2, Altay tankına ilham veren ve teknik destek sağlayan tank. O dönemde de motor ithalatı gündeme gelmişti. Ağustos 2020'de Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi, K2 Black Panther tankı için yeni bir motor geliştirdiklerini açıklamıştı. İdare Başkanı Wang Jung-hong, K2 Black Panther için 1500 beygir gücündeki motorun yerli olarak geliştirildiğini ve yakında tanıtılacağını söylemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11250 kez okundu.
22 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
altay, güney kore ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim