Anlık Bildirim

Alphabet de 1 trilyon dolarlık firmalar arasına katıldı

Apple hali hazırda 1.4 trilyon dolar değerinde iken Microsoft da 1.3 trilyon dolar değerinde. Amazon 960 milyar dolar ile gerilemiş durumda. Alphabet de 1 trilyon doları geçti.

Alphabet de 1 trilyon dolarlık firmalar arasına katıldı Tam Boyutta Gör

Son bir kaç yıl özellikle ABD'li firmalar için adeta altın bir dönem oldu. Yaptıkları yenilikler ile sürekli hisse değerlerini arttıran ABD'li firmalar 1 trilyon dolar pazar değierinin üzerine çıkmayı başadı.

4 firma oldu

Ülkede ilk olarak Apple rekor hisse seviyelerine ulaşmış ve 1 trilyon dolar değerini geride bırakmıştı. Hemen ardından Amazon da 1 trilyon dolar değerini geçti. Nisan 2019 tarihinde ise Microsoft bu ikiliye katıldı.

Yaklaşık 9 aylık bir sürenin ardından Google çatı firması Alphabet de 1 trilyon dolarlık barajı bu hafta geride bıraktı. Yıl bazında gelirlerini sürekli arttıran Alphabet 2020 ile birlikte hisselerde yüzde 8 civarında bir artış görmüştü. Perşembe günü ise yüzde 0.87 civarında bir artış ile rekoru kırdı.

Global çapta ise liste biraz daha farklı. Çinli PetroChina 2007 yılında 1 trilyon dolar barajını geçen ilk firma olmuştu. Saudi Aramco petrol şirketi ise Aralık ayında borsaya açıldı ve 1.8 trilyon dolar ile en değerli firma konumunda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim