Anlık Bildirim

Almanya yeni seyahat yönergelerini açıkladı

Almanya yurtdışı seyahatleri için yeni kararlar açıkladı. Bu kararlar uyarınca artık Alman vatandaşları haftalık belli bir sayının altında vakası olan yerlere gidebilecek.

Almanya yeni seyahat yönergelerini açıkladı

Almanya daha bugün yapılan açıklamayla ABD, Kanada, İsviçre Avusturya ve Yunanistan'daki bazı bölgeleri seyahat riski olan ülkeler listesinden çıkardı. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak bu düzenlemede belli esaslara bağlı kalınarak oluşturuldu. 

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre 1 Temmuz'dan itibaren yedi günlük virüs insidansı 200'üm altında olan riskli bölgeler için seyahat uyarısı kaldırılacak. Öte yandan Almanya'da şu anki uygulamada da 100.000 kişide 50 vaka ve üstü görülen yerlere seyahat uyarısı yapılıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas açıklamanın devamında birçok yerde vaka sayılarının düşmesi ve artık aşılamanın başlamasıyla normalleşmenin gerekli olduğunu duyurdu. 

Ancak Maas yeni varyantların ortaya çıkışı da işaret ederek, bu yeni varyantların olduğu bölgelerin hala riskli olacağının altını çizdi. Dahası bugünlerdeki vaka sayılarının azlığını sevindirici bulan Angela Merkel, İngiltere ve Hindistan'da görülen Delta varyantından endişeli olduğunu bildirdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim