Anlık Bildirim

Almanya, selden etkilenen bölgelere 68 milyar dolarlık yardım sağlayacak

Alman hükümeti tarafından 10 Ağustos’ta yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz haftalardaki yıkıcı sellerden etkilenen bölgelere 68 milyar dolarlık yardım sağlanacak.

Alman hükümeti salı günü açıkladığı bir kararla, ülkede can ve mal kayıplarına yol açan yıkıcı sellerden etkilenen bölgelere 68 milyar dolarlık (58 milyar euro) bir yardım paketi sağlanacağını duyurdu.

Almanya selden etkilenen bölgelere 68 milyar dolar yardım yapacak Tam Boyutta Gör

Şansölye Angela Merkel ve Almanya’nın 16 eyaletinin başkanları, 68 milyar dolarlık yardım paketinin onaylandığını açıkladı. Merkel, Berlin’de gazetecilere verdiği demeçte, “Bu sel, önceki gördüklerimizden çok daha büyük ve yıkıcı” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay Batı Avrupa’yı, özellikle Almanya ve Belçika’yı derinden etkileyen sellerde 180’den fazla insan hayatını kaybederken yüzlercesi de yaralandı.

Almanya selden etkilenen bölgelere 68 milyar dolar yardım yapacak Tam Boyutta Gör

Felaketlere karşı uyarı sistemi geliyor

Yardım paketi, federal hükümet ve eyaletlere eşit bir şekilde paylaştırılacak. Ayrıca yetkililer, insanları olası felaketlere karşı uyarmak için telefonlara mesaj gönderen bir sistemi de onayladıklarını açıkladılar. Bu sistemin çıkarılma sebebi olarak da selin yaşandığı günlerde yetkililerin insanları zamanında uyarmadığının düşünülmesi gösterildi.

Bunlara ek olarak hükümet, sel ve diğer felaketlere bağlı hasarlar için zorunlu bir sigorta getirme olasılığını da inceleyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6783 kez okundu.
59 kişi, toplam 59 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
almanya, sel felaketi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim