Anlık Bildirim

Alman Sig Sauer, iflas etti! Şirket, Almanya’daki fabrikasını kapatacağını duyurdu

1850'li yıllarda kurulan Sig Sauer, iflas ettiğini duyurdu. Almanya'daki fabrikasını kapatacak şirket, sadece ABD'den üretim yapacak.

Alman Sig Sauer, iflas etti! Şirket, Almanya’daki fabrikasını kapatacağını duyurdu Tam Boyutta Gör
Geçmişi 1850'li yıllara dayanan ünlü silah üreticisi Sig Sauer, iflas ettiğini duyurdu. Birçok ülkenin emniyet ve silahlı kuvvetlerine silah tedariki yapan firma, Almanya’nın Eckenförde kasabasındaki fabrikasını kapatacağını duyurdu.

Almanya’daki tesisinde 130’a yakın çalışanı bulunan şirket, Kovid-19 salgının da içinde bulunduğu bazı sebeplerden dolayı iflas kararı aldı. Şirketin ABD’de bulunan üretim tesisi ise iflas kararından etkilenmedi. Herhangi bir değişiklik olmazsa Sig Sauer markası ABD’de yaşamaya devam edecek.

İflas kararı kapsamında all4shooters.com’un sorularını cevaplayan şirket CEO’su Tim Castagne, şu açıklamalarda bulundu:

Sig Sauer’in Almanya’da bulunan fabrikasının lokasyonla ilgili dezavantajları, gelecekte silahların burada üretilmesini ekonomik anlamda imkânsız kılıyor. Almanya’da silah taşıma ruhsatı almak da çok zorlaştı. Devlet ihaleleri hususunu ise bize yapılan haksızlık olarak görüyorum. Şirketin uluslararası görünürlüğü ve projelerin çoğunun ABD’deki merkezden gerçekleştirilmesi, Sig Sauer’i devlet katında istenmeyen kişi ilan etti. Şirketimiz, Alman Emniyeti ve Silahlı Kuvvetleri ihalelerinden sistematik olarak dışlandı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen hissedarlarımız, asıl merkezin ayakta kalması ve çalışanların işlerini kaybetmemesi adına maddi olarak çok önemli katkılar sağladı. Kovid-19 salgını döneminde yaşanan olumsuzluklar da sorunlara eklenince, son kaçınılmaz oldu. 4 Haziran itibariyle kararımızı İlk olarak Çalışma Konseyine ve ardından da çalışanlarımıza bildirdik. Alınan karar, benim için çok acı verici ve hüzünlü oldu.

Alman Sig Sauer, iflas etti! Şirket, Almanya’daki fabrikasını kapatacağını duyurdu Tam Boyutta Gör

Şirketin P2XX serisi tabancaları dünya çapında ün yapan silahlar olarak biliniyor. Şirketin en son müşterileri arasında Amerikan ordusu ve İngiliz anti-terör timlerinin olduğu belirtiliyor.  Söz konusu kurumların silahları, ABD’deki Sig Sauer fabrikasından tedarik ettiği söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17030 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
m17 sig sauer, tabanca ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim