Anlık Bildirim

Alman bankaları 2020'de kripto varlıklarına izin verecek

Gelecek yıldan itibaren Almanya'daki bankalar, kripto para birimlerinin yeni yasalar çerçevesinde satışını ve depolanmasını mümkün hale getirecek.

Alman bankaları 2020'de kripto varlıklarına izin verecek Tam Boyutta Gör

Bilindiği gibi, bankaların kripto varlıklarına doğrudan erişim sağlamaları yasaklanmıştı. Yerel Handselblatt gazetesinin yaptığı habere göre, dördüncü AB Para Aklama Yönergesi'ni uygulayacak olan yeni yasa bu durumu değiştirecek. Tasarı zaten Alman Federal Meclisi tarafından kabul edildi.

Raporda, tasarının daha önce planlanandan daha ileri gittiğini söylüyor. Başlangıçta, bankaların kripto saklama hizmetine izin verilmeyecekti.

Danışmanlık şirketi DLC'nin başkanı Sven Hildebrandt, Handselblatt'a şunları söyledi: "Almanya kripto cenneti olma yolunda iyi durumda. Alman yasama meclisi, kripto varlıkların düzenlemesinde öncü bir rol oynuyor."

Alman bankaları 2020'de kripto varlıklarına izin verecek Tam Boyutta Gör

Alman bankacılık birliği BdB de mevzuat konusunda olumluydu. “Kredi kuruluşları, müşteri varlıklarının korunmasında ve risk yönetiminde deneyimli, yatırımcıların korunmasına adanmış ve her zaman finansal denetim tarafından kontrol edilmiştir” dedi. Bu nedenle, bankalar kripto varlıklarıyla gerçekleştirilen kara para aklamayı ve terörizm finansmanını etkili bir şekilde önleyebilir.

BdB'ye göre, gelecek olan tasarı, yatırımcıların Almanya merkezli fonlar aracılığıyla kriptolara yatırım yapmalarını ve paralarını yurt dışına çıkarmak zorunda kalmayacaklarını sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim