Anlık Bildirim

Alibaba, Koronavirüs'ü yüzde 96 doğrulukla teşhis edebilen yapay zeka geliştirdi

Çinli ticaret devi Alibaba, Koronavirüs enfeksiyonlarını yüzde 96 doğruluk oranı ile tanımlayan bir yapay zeka geliştirdi. Hastanın virüs taşıyıp taşımadığı 20 saniyede ortaya çıkıyor.

Alibaba, Koronavirüs'ü yüzde 96 doğrulukla teşhis edebilen yapay zeka geliştirdi Tam Boyutta Gör

Amazon'un Çin versiyonu olarak bilinen e-ticaret devi Alibaba, sadece bir perakendeciden çok daha fazlasını yapıyor diyebiliriz. Şirket son olarak, tüm dünyada paniğe neden olan Koronavirüsyüzde 96 doğrulukla tanımlayabilen bir yapay zeka geliştirdiğini açıkladı.

20 saniyede teşhis koyabiliyor

Teşhis algoritması Alibaba'nın araştırma enstitüsü Damo Akademi tarafından geliştirildi. Akademideki araştırmacılar, yapay zeka (AI) modelini 5.000'den fazla teyit edilmiş vakadan örnek verilerle eğittiklerini açıklarken, yeni algoritmanın hastalık teşhis süresini 20 saniyeye düşüreceği belirtildi. Zira, teşhis süresi normal prosedürlere göre 5 ila 20 dakika arasında gerçekleşiyordu.

Alibaba, Koronavirüs'ü yüzde 96 doğrulukla teşhis edebilen yapay zeka geliştirdi Tam Boyutta Gör

Alibaba ayrıca, bu yapay zeka sisteminin Hubei, Guangdong ve Anhui eyaletlerinde 100'den fazla hastanede kullanılacağını da açıkladı. Bu hastaneler üzerindeki baskıyı da hafifleteceği düşünülen yeni algoritma sayesinde, doktorlar, hastalara daha hızlı müdahale etme fırsatına da sahip olacaklar. Dünya genelinde 3.117 ölüme neden olan Koronavirüs ile ilgili olarak henüz bir tedavi yöntemi bulunmuş değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim