Anlık Bildirim

AKINCI irtifa rekoru kırdı

AKINCI taarruzi insansız hava aracı tam 11.594 metre irtifaya çıkarak Türk havacılık tarihindeki en yüksek irtifa rekorunu kırdı. Testler artık son aşamaya gelmiş durumda.

AKINCI TİHA göklerde Tam Boyutta Gör

Türk Savunma Sanayii’nin yüz akı AKINCI taarruzi insansız hava aracı rekorlar kırmaya devam ediyor. Uzun uçuş testlerinden sonra şimdi de en yüksek irtifa konusunda havacılık tarihinin rekorunu kırdı. 

AKINCI rekor üstüne rekor kırıyor

Türkiye’nin en büyük insansız hava aracı olarak kabul edilen ve üçüncü prototipi ile testlerine devam eden AKINCI yeni bir rekor daha kırdı. 38.039 feet (11.594 metre) yüksekliğe çıkan AKINCI, 25 saat 46 dakika havada kaldı. Böylece Türk havacılık tarihindeki en yüksek irtifaya ulaştı. Rekoru T. C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir duyurdu.

AKINCI İHA, Bayraktar TB2’ye göre daha uzun ve daha geniş yapıya sahip. Büyük boyutunun avantajıyla daha fazla mühimmat taşıyor ve daha yüksek irtifada uçabiliyor. Havada kalış süresi ise Bayraktar TB2’ye göre 3 saat daha kısa. Bayraktar TB’de bulunan otonom uçuş, otonom taksi, otonom park, rota takibi, çapraz yedekli YKİ sistemi gibi yazılımsal özelliklerin tamamına Akıncı’da da yer veriliyor.

Daha önce de yüksek irtifa testlerini başarıyla tamamlayan AKINCI akıllı mühimmat taşımaya da başlamıştı.  Seri üretim için son versiyon hazırlıkları da devam eden AKINCI yıl içerisinde TSK’ya teslim edilecek. 

[twitter=https://mobile.twitter.com/ismaildemirssb/status/1413169695142842371]
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8763 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıncı, tiha ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim