Anlık Bildirim

Akıllı telefonlardan nefret eden bir uzay mühendisi, "cepboy" çevirmeli telefon geliştirdi

Akıllı telefonlardan nefret eden ve eski günlerini özleyen bir uzay mühendisi, üç yıl süren çalışmaların ardından "kredi kartı" boyutunda bir çevirmeli telefon üretti.

Akıllı telefonlardan nefret eden bir uzay mühendisi, 'cepboy' çevirmeli telefon geliştirdi

New York Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nda uzay mühendisi olarak görev yapan 34 yaşındaki Justine Haupt, akıllı telefon ve SMS mesajlarından nefret ettiği için cep boyutlarında bir çevirmeli telefon geliştirdi.

3 yıl boyunca zamanının büyük bir çoğunluğunu cepboy çevirmeli telefon üretebilmek için harcayan Haupt, yeni telefonuyla hem çok mutlu hem de geçmişe olan özlemini gidermiş durumda. 

Justine Haupt neden böyle bir telefon tasarladığını şu sözlerle ifade ediyor:

“Teknolojiyle iç içeyim ama akıllı telefonların etrafında gelişen bir kültür sevmiyorum. Aşırı derecede etkileşimli bir şey seven birisi değilim. Her an birilerinin gözünün önünde olmaktan ve aranmaktan hoşlanmıyorum. Ayrıca internete de bu denli yüksek erişim ihtiyacım yok. Ne zaman internetten bir şey aramak istersem, bunu bilgisayar başındayken yapabiliyorum. Şimdiye kadar hiç mesaj atmadım ve bu telefonu tasarlarken de buna dikkat ettim. Dolayısıyla insanlarla mesajlaşmamak için artık iyi bir bahanem var: Şimdi bu telefonu kaldırıp, 'Hayır, mesaj yazamıyorum.' diyebilirim.

İnsanları bu telefonla eski telefonuma göre daha hızlı arayabiliyorum. Örneğin kocamı aramak istersem, tek bir düğmeye basarak onu arayabilirim.Yeni bir numarayı aramak istediğim nadir durumlarda ise döner kadranı kullanıyorum. Bu oldukça eğlenceli, dokunsal bir deneyim. ”

Akıllı telefonlardan nefret eden bir uzay mühendisi, 'cepboy' çevirmeli telefon geliştirdi Tam Boyutta Gör

24-30 saat batarya süresi, 3G bağlantısı ve bildirimler için elektronik mürekkepli ekran: 170$

3 yıl süren çalışmalar sonucu üretilen telefon, AT&T ön ödemeli bir SIM kartla çalışıyor ve 3G desteğine sahip. Mesaj ve cevapsız aramaların görüntülenebilmesi için elektronik mürekkeple çalışan bir ekran bulunduran çevirmeli telefonun kasası, 3D yazıcı ile üretilmiş durumda. Kasanın boyutları ise şu şekilde: 10.16(yükseklik) x 7.62(genişlik) x 2.54 cm(kalınlık)

Yeşil ve beyaz renk opsiyonlarıyla gelen telefonun bataryası 24 ila 30 saat arasında bir kullanım ömrü vaat ediyor. Oldukça yoğun ilgiyle karşılaşan çevirmeli telefon kit olarak satılıyor ve fiyatı 170$.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8845 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çevirmeli telefon, Mobil Teknolojiler ve Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim