Anlık Bildirim

Akıllı telefonlarda gimbal dönemi başlıyor

Vivo APEX 2020 modelinin ana sensörü etrafında gimbal benzeri minik bir düzenek yer alacak. Böylece OIS teknolojisine göre iki kat daha iyi görüntü sabitleme yapabilecek.

Akıllı telefonlarda gimbal dönemi başlıyor Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon pazarında pek çok ilk özelliği sunmuş olan Vivo APEX serisi bu yıl da ses getirecek özellikler ile donatılıyor. Vivo APEX 2020 5G ile ilgili firmanın paylaşımları devam ediyor.

Vivo APEX 2020 özellikleri

Vivo APEX 2020 modeli 6.45 inçlik kavisli AMOLED ekranında 2330x1080 piksel çözünürlük sunuyor. Yeni ekran 120 derece çerçevesiz bir görünüm sunuyor. Yani kenar kavisleri 120 derece olarak ayarlanmış. Önden bakınca tamamen çerçevesiz bir görünüm elde edilirken arkadan bakıldığında ise kavisler fark edilebiliyor. Ekranda titreşim ile ses üretme teknolojisi mevcut.

Ekran altı kamera teknolojisini benimseyecek olan APEX 2020 bunu elde edebilmek için ön kameranın olduğu kısımda şeffaf bir panel ve diğer bölgelerden 6 kat daha büyük pikseller kullanmış. Özçekim yapılacağı zaman panel şeffaflaşıyor ve 16MP kamera ile çekim yapabiliyorsunuz.

Telefonun diğer bir ilgi çekici tarafı yine ilk kez sektörde gimbal tasarımına yer verecek olması. Gimbal düzeneği bugün drone modellerinde kameranın sabit kalması için kullanılıyor. Ayrıca vlog çekimleri için elde tutulabilen gimbal düzenekleri de mevcut. Vivo ise 48MP çözünürlüğündeki sensörünün etrafını minik bir gimbal düzeneği ile sarmış. Böylece sağa-sola çevirme veya öne-arkaya yatırma gibi durumlarda belirli bir açıya kadar sensör sabit kalabiliyor. Stanadart OIS teknolojisine göre yüzde 200 civarında daha fazla açı elde edildiği ifade ediliyor.

Geçen yılın modelinde yer alan periskop tarzı yakınlaştırma yapan sensör 5x optik oranı 7.5x seviyesine çıkarmış. Ayrıca arka kamera yuvası 6.2mm kalınlık değeri ile geçen yıla göre biraz daha incelmiş. Kamera yazılımı kayıt esnasında arka planı silebiliyor. Otomatik odaklama sistemi ise sesli komutlara duyarlı.

Snapdragon 865 yonga seti ile gelen telefonda 5G desteği mevcut. 12GB RAM ve 256GB depolama kapasitesi yer alırken 60W kablosuz hızlı şarj sektörde bir rekora imza atıyor. Hızlı şarj 2000mAh kapasiteli bir bataryayı 20 dakikada doldurabiliyor.

Vivo APEX 2020 amiral gemisi için henüz net bir çıkış tarihi verilmiş değil. Firma sık sık konsept telefonu ile ilgili paylaşımlar yağarak heyecanı yüksek tutmaya çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14618 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vivo, vivo apex 2020 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim