Anlık Bildirim

Akıllı Tahtalar Pardus’a geçiyor

TÜBİTAK tarafından geliştirilen Pardus işletim sisteminin yaygınlaştırılması için MEB ve TÜBİTAK arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı. Okullardaki akıllı tahtalarda Pardus ETA kullanılacak.

Akıllı Tahtalar Pardus’a geçiyor Tam Boyutta Gör

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milli işletim sistemi Pardus’u yaygınlaştırmak için TÜBİTAK ile önemli bir sözleşme imzaladı. Okullardaki akıllı tahtalarda Pardus işletim sistemi kullanılacak.

Hazırlanan sözleşme kapsamında Pardus’un akıllı tahtalara özel versiyonu Pardus ETA, tüm okullarda kullanılmaya başlanacak. İlk etapta 60 bin akıllı tahtada Pardus ETA işletim sistemine geçilmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK, akıllı tahta ve eğitim kurumlarında kullanıma uygun bir şekilde Pardus arayüzünü revize etmiş ve Pardus ETA isminde yeni bir versiyon geliştirmişti. Pardus ETA, sadece akıllı tahtalarda değil tablet gibi dokunmatik ekranlı diğer cihazlarda da kullanılabiliyor.

Pardus ETA’nın yeni alınan 4K akıllı tahtalara uyumu için güncelleştirme yayınlanacak. Buna ek olarak Raspberry Pi benzeri ARM mimarili mini bilgisayarlarda kullanılması amacıyla Pardus ARM isimli özel bir sürüm hazırlanacak. Dilerseniz siz de cihazlarınıza Pardus ETA’yı kurabilirsiniz. Mini bilgisayarlar için özel hazırlanan Pardus ARM'ı da ücretsiz olarak kullanabileceğiz.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14067 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pardus eta, pardus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim