Anlık Bildirim

Akıllı Rugby topu geliştirildi

İngiliz asıllı firma tarafından ''akıllı Rugby topu'' üretildi. Yeni sistem geçen sene Londra'da oynanan RugbyX turnuvasında test edildi ve sistemin başarılı bir şekilde çalıştığı gözlendi.

Akıllı Rugby topu geliştirildi Tam Boyutta Gör

Amerikan futbolu veya ''Rugby'' olarak adlandırılan spor türü oldukça zor bir spor dalı olmakla birlikte içeriği sebebiyle de hakemler tarafından zor bir şekilde takip edilip yönetiliyor. Bu durum sonucunda da oyunda yasaklı olan bazı hamleler gözden kaçabiliyor veya fark edilmeyebiliyor. Bilim insanları bu durumu önlemek ve yanlışları en aza indirmek amacıyla ''akıllı Rugby topu'' geliştirdi.

İngiliz asıllı firma tarafından üretilen topun içerisinde ivme ölçer, jireskop, manyometre ve sıcaklık ölçerden oluşan bir tür kombine ölçüm cihazı bulunuyor ve bu araçlar sayresinde topun konumu, yönü, kat ettiği mesafe ve topun dönüş devir sayısı hesaplanıyor.

Bilgiler radyo dalgaları ile iletiliyor

Akıllı Rugby topu geliştirildi

Oyunda yer alan oyuncuların hepsinde radyo frekansı tanımlama etiketleri bulunuyor ve toptan alınan veriler yine radyo dalgaları ile alıcılara iletiliyor. Bu sayede oyunda meydana gelen kural ihlalleri hızlı ve doğru bir şekilde tespit ediliyor.

Yeni sistem geçen sene Londra'da oynanan RugbyX turnuvasında test edildi ve sistemin başarılı bir şekilde çalıştığı gözlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim