Anlık Bildirim

Akıllı maske ile pandemi döneminin zorluklarını atlatın

Pandemi sürecinde sürekli maske takmak zorunda olduğumuz için sesimizi duyurma veya telefonla konuşma gibi işlemlerde zorlanabiliyoruz. C-Mask bunun için geliştirildi.

Akıllı maske ile pandemi döneminin zorluklarını atlatın Tam Boyutta Gör

Aylardır tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını insanlık hayatına yeni normalleşme olarak tanımlanan çok farklı bir yaşam biçimini kabul ettirmiş durumda. Sosyal mesafe ve maske ile tanımlanan yeni normalleşme haliyle bazı zorlukları da beraberinde getiriyor.

C-Mask nedir?

Yıllardır hava limanlarında robot tercümanlar veya robot rehberler geliştiren Donut Robotics firması, pandemi süreci ile birlikte satışlarda düşüş yaşamaya başlamış. Gelecek dönemin ümit vermemesi nedeniyle de tecrübelerini farklı bir projede kullanmaya karar vermiş.

C-Mask adıyla üretilen akıllı maske Bluetooth üzerinden telefona bağlanarak farklı görevler yerine getirebiliyor. Maskenizi taktıktan sonra üzerine yerleştirdiğiniz C-Mask, 8 farklı dilde tercüme yapabiliyor, mesaj gönderiyor, arama yapıyor ve gerekirse kullanıcının sesini yükseltebiliyor. Böylece iletişim kurarken maskenizi çıkarmaya gerek duymuyorsunuz.

Donut Robotics mühendislerinin geliştirdiği özel bir teknoloji, kullanıcının kas hareketlerini analiz ederek konuşmayı algılamaya çalışıyor. Zor durumda olan şirket böyle bir üretim kararı için 260 bin dolarlık hissesini satmak zorunda kalmış.

C-Mask ilk etapta 5000 adet üretilecek ve Japonya’da satışa sunulacak. Fiyatı 40$ olan maskelerin ABD, Avrupa ve Çin’den de yoğun talep aldığı ifade ediliyor. Firma bir abonelik sistemi üzerinden farklı hizmetler sunmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim