Anlık Bildirim

Airbnb müşterilerin psikopat olup olmadığını "yapay zeka" ile tespit edecek

Airbnb, konaklama hizmeti sunacağı müşterilerde kişilik bozukluğu olup olmadığını yapay zekaya dayanan bir yazılım ile tespit edecek. Şirket bu uygulama ile ev sahiplerini ve konutları korumayı umuyor

Airbnb müşterilerin psikopat olup olmadığını 'yapay zeka' ile tespit edecek Tam Boyutta Gör

İnternet üzerinden oda ve ev kiralama hizmeti sunan Airbnb, müşterilerin kişilik özelliklerini sosyal medya hesaplarını ve çevrimiçi etkinliklerini analiz ederek tahmin edebilen yapay zeka tabanlı bir yazılım geliştirdi. Şirket bu sayede ev sahiplerini korumayı ve konutların zarar görmesini engellemeyi umuyor.

Söz konusu yazılım Airbnb'nin 2017'de satın aldığı Trooly şirketinin teknolojisini temel alıyor. Ancak yapay zekanın sosyal ağlardaki sayfaları analiz etmek için hangi algoritmaları kullandığı tam olarak açıklanmadı. Resmi web sitesinde sadece sistemin “yüzlerce veri türünü” işlediği belirtiliyor.

Airbnb müşterilerin psikopat olup olmadığını 'yapay zeka' ile tespit edecek Tam Boyutta Gör

Müşteriler özenle seçilecek

Bunlar arasında sabıka kayıtları, trafik ihlalleri için para cezaları, alkol ya da uyuşturucu bağımlılığı ve psikopat eğilimlerinin olup olmadığı gibi veriler var.

Airbnb bu tür yöntemler kullanarak yeni müşterilerinde kişilik bozukluğu olup olmadığını tespit edecek. Şirket ortaya çıkan "güvenilirlik puanına" göre bu kişilerin hizmetlerinden yararlanıp yararlanamayacaklarını belirleyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim