Anlık Bildirim

ABD ordusu TikTok'u yasaklamaya devam ediyor

ABD Donanması tarafından casusluk yaptığı iddialarıyla yasaklanan TikTok uygulamasına bir yasak da ABD Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik'den geldi. Personelin TikTok kullanması artık yasak.

ABD ordusu TikTok'u yasaklamaya devam ediyor Tam Boyutta Gör

ABD Donanması geçtiğimiz günlerde TikTok müzik uygulamasının cep telefonlarında kullanımını yasaklamıştı. Bu yasağın nedeni ise TikTok'un geliştirici şirketi ByteDance'ın Çin hükümeti adına casusluk yaptığı iddialarıydı. Şimdi ise diğer askeri birimler aynı yasağı uygulamaya koymuş durumda.

Tüm hükümet organlarında yasaklanabilir

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik de TikTok uygulamasının cep telefonlarında kullanılmasını yasakladı. Yasağa rağmen cep telefonunda TikTok uygulaması bulunan askeri personelin ise askeri ağa erişimi kısıtlanmış olacak.

ABD ordusu TikTok'u yasaklamaya devam ediyor Tam Boyutta Gör

Deniz Piyadeleri ve Uzay Kuvvetleri'nin ise TikTok'u yasaklayıp yasaklayamayacağı henüz belli değil. ABD'nin bu yasak dalgası devam ederse, TikTok uygulaması ABD'de askeri kullanım için tamamen yasaklanacak ve hatta hükümet organlarına bile yayılacağı söyleniyor. Çinli ByteDance şirketi ise ABD'nin bu casusluk iddialarını yalanlarken, şirketin genel merkezini Çin dışına taşımayı planladığını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim