Anlık Bildirim

ABD Hükümeti, yapay zekâ teknolojisine ihracat sınırlaması getiriyor

ABD Hükümeti, yapay zekâ teknolojilerinin ihracatına yönelik olarak hayata geçireceği bir kısıtlamayla Çin gibi ülkelerin güvenlik zafiyeti oluşturmasını engellemeye çalışacak.

ABD Hükümeti, yapay zekâ teknolojisine ihracat sınırlaması getiriyor Tam Boyutta Gör

ABD Hükümeti’nin Çin menşeili teknolojiye karşı duruşu, içinde bulunduğumuz dönemde güvenlik gerekçesiyle gittikçe sertleşiyor.

Ülkenin bu endişeleri, teknoloji anlamında yeni kısıtlamaları da beraberinde getiriyor. ABD Ticaret Bakanlığı’nın teknoloji ticareti kapsamında almış olduğu bir karar bugün itibariyle hayata geçirilecek.

Yapay zekâ teknolojilerinin ihracatına yönelik olarak uygulanacak kısıtlama, yapay zekâ destekli coğrafi görüntüleme yazılımlarıyla ilgili. Söz konusu yazılımları Kanada harici ülkelere ihraç etmek isteyen şirketlerin lisans almalarını zorunlu kılan uygulama, Çin ve diğer muhalif ülkelerin hassas olabilecek bilgilere ulaşmasını zorlaştırmak maksadıyla yürürlüğe girecek.

ABD Hükümeti, yapay zekâ teknolojisine ihracat sınırlaması getiriyor Tam Boyutta Gör

Dron ve uyduların nesneleri tanımlamasına yarayan teknoloji bu anlamda güvenlik riski oluşturuyorken ne yazık ki iklim değişikliği ve çarpık kentleşme gibi sorunların tespitinde de kullanılıyor. Dolayısıyla böyle bir kısıtlama bilim dünyasına da darbe vurabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim